De decoratie in uw huis weerspiegelt de persoonlijkheid van de bewoners. Plan-it heeft dan ook behangpapier, jaloezieën en gordijnen in allerlei kleuren. Voor elke smaak en elke stijl vindt u passende materialen voor een persoonlijke inrichting. We hebben natuurlijk ook gedacht aan de kleine accessoires, zoals spiegels, lijsten en sjablonen waarmee u een bepaalde sfeer kunt geven aan een kamer. Ook kunnen we u tips en ideeën aan de hand doen wanneer u uw huis wilt inrichten volgens de Chinese Feng Shui-methode.


De inrichting en decoratie van de zitkamer - eetkamer

Zit- en woonkamer zijn over het algemeen de grootste en meest gedecoreerde kamers van de woning. Het is de plaats bij uitstek waar alles leeft en iedereen praat, waar het gezin samen eet, televisie kijkt, naar muziek luistert, … Bovendien wordt in deze kamers meestal het bezoek ontvangen.

Lees meer >


De inrichting van de slaapkamer

Een plaats om te rusten, om rustig te slapen, om jezelf in de liefde te verliezen…, en voor de kinderen, een kamer om in te spelen, te lezen of zelfs in na te denken en te werken, deze kamer kan evengoed dienst doen als een gedeelde ruimte.

Lees meer >


Behangpapier

Met water en spons afwasbaar, wasbaar of met een zachte borstel afwasbaar. Het gebruik is verschillend. Op de verpakking van de rollen staan symbolen over de schoonmaakwijze en het gebruik van het papier. Hieronder volgen de verklaringen:

Lees meer >


Behangpapier aanbrengen

Breng een onderlaag voor gips aan of strijk de muur 24 uur op voorhand in met lijm (beschermt de muur en laat toe het papier later van de muur te halen zonder de muur te beschadigen). Bij gipsplaten is deze onderlaag hoe dan ook vereist.

Lees meer >


Ongeweven behangpapier plakken

Ongeweven behangpapier betekent het allereenvoudigste behangen: lijmen wordt rechtstreeks op de muur gedaan. Weg met de behangtafel!
Het is ook het gemakkelijkst weer te verwijderen omdat het droog verwijderbaar is. Weg met het afstoomapparaat!

Lees meer >


PVC-vloeren

Soepele PVC-vloeren zijn weer helemaal terug, ze zijn zelfs een trend!
De nieuwe patronen, de innoverende ontwerpen, en de enorme keuze uit verschillende kleuren en materialen (waaronder een aantal volledig recycleerbare materialen) hebben ervoor gezorgd dat vinylvloeren en linoleumvloeren weer helemaal in zijn.

Lees meer >


De soorten jaloezieën

De jaloezieën, uit gordijnstof, dienen niet langer om uitsluitend de zon en de gluurders buiten te houden. Tegenwoordig bepalen ze ook de stijl van een kamer, want ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, materialen en vormen.

Lees meer >


Ophangsystemen

Het gaat eerder om persoonlijke smaak, dan om de stijl van het gordijn. De fronslinten bestaan nog steeds, maar de ringen en lussen maken het werk veel eenvoudiger bij het plaatsen.

Lees meer >


Kaders

Er zijn drie manieren om een kader op een rij te zetten. In alle gevallen baseert men zich op een rechte lijn, die parallel aan de grond wordt getekend. Deze lijn is de hoofdlijn voor de ophanging. Je zet vervolgens de kaders op een rij, via de onderkant, de bovenkant of het midden van de kaders.

Lees meer >


Indeling van het bureau

Het bureau is een plaats die moeilijk te definiëren is en vaak slecht is ingedeeld. Het is in huis echter de plaats voor reflectie en concentratie, of iemand er nu zijn rekeningen bijhoudt, dingen opzoekt of het gebruikt als nieuwe werkplek. Het is dus belangrijk de ruimte goed af te bakenen en in te delen, zodat er een praktische en comfortabele werkhoek wordt verkregen.

Lees meer >


Inrichting en decoratie van de babykamer

Een kindje op komst? Van harte gefeliciteerd! Nu moet u dus gaan denken aan de inrichting van de babykamer, de plaats waar hij of zij de eerste geluidjes zal laten horen en waar uw kindje de eerste maanden de meeste tijd zal doorbrengen.

Lees meer >


De inrichting en de versiering van een tienerkamer

Uw kind wordt groot, het is niet langer dat kleine ukje dat zich niets aantrok van de kamerinrichting en zich lustig bezighield met al het speelgoed. Neen, vandaag zit uw kind in een scharnierperiode, de puberteit, en dat is niet altijd de eenvoudigste levensfase.
Zoals het spreekwoord het zo goed verwoordt: Over smaak en kleur valt niet te twisten! Daarom laat u beter de vrije loop aan de verbeelding en smaak van uw tiener, zelfs als deze niet 'echt' overeenstemmen met uw invulling.

Lees meer >


De inrichting en de versiering van een studentenkot

Iedereen weet dat het aanvatten van hogere studies een sleutelmoment is in het leven, vooral als u het ouderlijke huis verlaat om ver weg op kot te gaan.

Lees meer >De inrichting en de decoratie van de hal en het trappenhuis

Hier krijgen uw bezoekers en u dagelijks de eerste indruk van uw huis

Lees meer >De jaloezieën

Lees meer >


Stickers en sjablonen : decoreer uw wanden

Naargelang uw creatieve capaciteiten, zijn er verschillende manieren om uw wanden een persoonlijk en artistiek tintje te geven: stickers, sjablonen, behangpapier en/of stempels, wandschilderingen en andere wanddecoraties.

Lees meer >