Met de juiste verlichting kan je heel veel doen in huis! Het is functioneel, maar het is ook een verlengde van je interieur. Denk maar aan alle verschillende soorten verlichting, van hanglampen tot bureaulampjes, er is altijd voor ieder wat wils. In deze blog "lichten" we de hipste en mooiste verlichting van het najaar toe. Wil je eerst een goed verlichtingsplan maken? Ook daarvoor kan je bij ons terecht!

Bollen, bollen en nog eens bollen

Waarom kiezen voor een hang- of tafellamp als je jouw huis ook kunt verlichten met mooie, heldere lichtbollen! Je kunt deze lichtbollen overal kwijt en je kunt er elk donker hoekje goed mee verlichten. Het geeft ook een feestelijke uitstraling, omdat het net een lichtslang lijkt die vaak gebruikt wordt met kerst. Ook kun je de bollen zonder slinger kopen en deze op verschillende plekken in huis zetten. Wordt dit jouw nieuwe bureaulamp?

Lichtbron, touwtje en tak

Haal de natuur naar binnen en hang een aantal lichtbronnen aan een tak. Een mooie plek om deze lamp op te hangen is boven de eettafel. Je maakt de tak precies in het midden van de tafel en hangt er een paar mooie, heldere lichtbronnen aan. Ben jij meer voor een strak interieur? Dan kun je in plaats van de tak ook kiezen voor een ijzeren buis.

Industriële look

De industriële lampen zijn al een tijdje in, maar blijven populair! Het geeft een robuuste uitstraling en kan een goede eyecatcher zijn van je kamer. Ook in de industriële look heb je heel veel verschillende soorten lampen. Je kunt kiezen voor een stoere staande lamp met een houten poot en ijzeren kap, maar je kunt ook kiezen voor een wandlampje met wat subtiele afwerkingen. Vond je het idee van de tak aan het plafond erg leuk, maar wil je geen lichtbronnen? Dan kun je deze ideëen ook combineren en industriële lampen eraan hangen.

Kroonluchter in een nieuw jasje

De traditionele kroonluchter is eigenlijk nooit weggeweest. Het blijft een mooie, sierlijke lamp die een chique uitstraling geeft aan de kamer. Wel zijn de kroonluchters er tegenwoordig in meerdere soorten. Zo is er bijvoorbeeld een zwarte kroonluchter van kralen die zorgt voor een goede mix van chique en stoer. De hal is een veelgebruikte plek voor een kroonluchter. Hierdoor krijgen mensen bij binnenkomst direct een goede eerste indruk van het huis.

Arabische verlichting

Egypte is een grote inspiratiebron voor verlichting. De lampen zijn erg gedetailleerd en zorgen voor een speels effect op de muur door de vele verschillende gaten waar het licht doorheen komt. Deze lampen kun je overal hangen, van je woonkamer tot je WC. Elke ruimte is geschikt! Tip: je kunt ook meerdere lampen bij elkaar hangen, zodat je één groot lichtpunt creëert. 

Lichtletters maken

Met letters en woorden kun je ook sfeer maken in huis. Kies voor een woord dat het beste past bij jou en de ruimte, versier de letters en voeg de verlichting toe. Sfeervol toch? Het is ook een leuk idee om een naam te maken voor in de kinderkamer. Lees hier hoe je het binnen gezellig maakt met mooie verlichting.

Wil je een goed verlichtingsplan maken?

Een verlichtingsplan helpt je bij het bepalen welke verlichting het beste voor je werkt. Bij het maken van een verlichtingsplan is het belangrijk om rekening te houden met de natuurlijke lichtinval en wat je waar wilt gaan doen. Lees hier waarmee je best rekening houdt bij het opstellen van een goed verlichtingsplan


Welke verlichting past het beste in jouw huis? Ga aan de slag en maak het gezellig binnen!