Waar hang je je rolgordijn?

Hoe je ideale rolgordijn eruit ziet, hangt af van de ruimte waarin je het wil hangen. Zo kies je voor de slaapkamer het best voor een klassiek verduisterend rolgordijn, terwijl je in de woonkamer het best gaat voor een transparant of semi-transparant exemplaar dat de inkijk beperkt, maar toch nog wat licht doorlaat. Door je rolgordijn te combineren met overgordijnen creëer je een extra functioneel én sfeervol element in je interieur. Om je heringerichte zolderkamer te verduisteren kies je het best voor een Velux-rolgordijn.

De kleur van je rolgordijnen

De meeste rolgordijnen zijn effen, maar er zijn ook voldoende gordijnen met een rietjespatroon, strepen, bloemen of andere patronen. Door de kleur van je muren te matchen met de kleur van je gordijnstof, zorg je voor een mooi, afgewerkt eindresultaat.

De afmetingen van je rolgordijn

Er zijn twee manieren om je rolgordijn op te hangen: in het kozijn of op het kozijn. Meet daarom de breedte en de lengte van het kozijn op en hou bij je aankoop rekening met de afmetingen.

Je rolgordijn inkorten

Zijn je gordijnen te breed? Markeer dan met een potlood de gemeten breedte af op de rolstang en zaag op maat met een metaalzaag. Rol het gordijn daarna op een propere, vlakke ondergrond af en zet om de tien à vijftien centimeter op de gemeten lengte een streepje. Knip tenslotte voorzichtig het doek op maat. Bevestig daarna het gordijn aan de stang met de voorziene plakstrip.

Rolgordijnen ophangen

Nu je je rolgordijnen hebt gekozen en eventueel hebt ingekort, kun je ze ophangen. Verwijder de tape aan de achterkant van de steunen en plaats ze op de gewenste positie op je muur. Gebruik daarna een accuboormachine om de bijgeleverde schroeven te bevestigen. Klik tot slot het rolgordijn in de steun, eerst met de kant waar de gordijnketting zit en dan met de andere kant.

Brico en BricoPlanit helpen je graag

Ben je op zoek naar meer tips om de juiste gordijnen te kiezen? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!