Maanvormige wieg

  • Durée
    2 Heure(s)
  • nombre d'étapes
    5
partager
Imprimer

Stap 1

Teken met een potlood een cirkel op een paneel (hout/MDF/recup), waarvan de straal net iets groter is dan 60 cm. In deze cirkel teken je een maangezicht. Vergeet vooral het oog niet ! Zo heb je een perfecte schets gemaakt voor jouw 2 zijwanden. Om de cirkel te tekenen, plaats je een schroef die dient als midden van de cirkel. Gebruik een touw of een grote lat als passer. De diameter van de cirkel moet net iets groter zijn dan 120 cm, wat overeenstemt met de standaardafmetingen van een babymatras (120 x 60 cm). Teken het maangezicht op een cirkelboog die ietsje kleiner is dan een kwartcirkel.

Stap 2

Zaag je houten planken met een decoupeerzaag en bedek hiermee de maanvorm volledig, alsook het paneel. Kleef ze aan elkaar met sterke lijm. Herhaal dit voor de tweede zijwand. Laat een nachtje rusten zodat de lijm optimaal hecht. Je kan in eerste instantie alles ruw zagen en de volgende dag voor de afwerkingen zorgen, zonder daarbij het oog op de twee wanden te vergeten.

Stap 3

Wanneer je de 2 wanden heel precies hebt afgewerkt, volgt de meest delicate stap : de basis van de wieg maken en de wanden assembleren. Zaag planken van iets meer dan 60 cm lang, lijm ze aan elkaar en schroef ze vast aan de cirkelboog van elke wand. Begin bij één uiteinde. Herhaal dit tot je het andere uiteinde van de cirkelboog hebt bereikt. Laat drogen. De afstand tussen de 2 zijwanden moet ietsje groter zijn dan 60 cm, zodat er een lattenbodem van 60 cm breed in past.

Stap 4

In de wieg moet je nu alleen nog een minilattenbodem maken. Bevestig 4 tot 6 winkelhaken aan de binnenkant van de wanden om zo de structuur van de lattenbodem te versterken. Leg er de spanten op, die je op de juiste maat hebt gezaagd. Schroef enkele dunne latten op de winkelhaken. Bevestig de winkelhaken op de juiste plaats, zodat de spanten over een afstand van 120 cm geplaatst kunnen worden.

Stap 5

Een paar uurtjes de handen uit de mouwen steken en degelijk maatwerk, voor een originele creatie om trots op te zijn ...

1 commentaire

  • scmscm27 Jul 2016
    Uitleg is goed maar beetje onduidelijk. een aantal foto's zou veel duidelijkheid brengen.