Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Klik vinyl laminaat leggen

  • tijd
    1 Dag
  • stappen
    4

Stap 1

Je legt klik-vinyl net zo makkelijk als laminaat, maar het heeft een aantal extra voordelen. Vinyl is extra geluiddempend en bijzonder geschikt voor natte ruimtes. Het is dan ook bijzonder geschikt voor in de badkamer of keuken. Mocht er een keer geknoeid worden dan is dat geen enkel probleem! Maar je kan ook een vloertje van vinyl leggen in jouw studeer- of hobbykamer. Vinyl kan ook uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. Het klik-vinyl dat wij gebruikten, is verkrijgbaar in 6 dessins. Bij elk dessin is een passende PVC plint verkrijgbaar. Hierdoor is de vloer geschikt voor alle natte ruimtes in huis, maar kan dit natuurlijk ook gebruikt worden in woonkamer, hal, keuken of slaapkamer want deze vloer is bijzonder slijtvast.

Stap 2

Klik-vinyl heeft een dikte van 4,5 mm. De stroken hebben een afmeting van ca. 131x19cm. Het leggen is vergelijkbaar met het leggen van laminaat. Houdt ook ruimte rondom voor eventuele werking. Hier gebruik je afstandhouders voor. Het is zeer eenvoudig aan te brengen en op maat te maken met een hobbymes. Hiervoor is een speciale snijkit verkrijgbaar. Voor het klik-vinyl is een speciale ondervloer ontwikkeld. Deze is extra dun en ruw, zodat de vloer goed op zijn plaats blijft. De ondervloerplaten zijn als een puzzel te leggen en door de handige snijlijnen makkelijk en nauwkeurig op maat te maken. In combinatie met deze ondervloeren is de vloer extra geluidsdempend, en daardoor bijzonder geschikt voor appartementen of etagevloeren.

Stap 3

Bij het leggen van de vloer hoef je geen grof geweld te gebruiken. Het leggen van de eerste strook is het belangrijkst. Zorg dat je de groef naar je toe legt en de messing richting de wand. Als je na je eerste strook de tweede ernaast legt, steek je om te beginnen de lange zijde in de groef. Vervolgens leg je hem vlak en kun je de korte zijde met een tikje met de nylon hamer koppelen. Gebruik de afstandhouder langs de zijkanten want ook vinyl werkt nog! Als je vloer er ligt, kun je ervoor kiezen om bijpassende plinten te gaan plakken, maar je kunt ook kiezen voor een snellere oplossing: silicone spuiten! Bij het spuiten van silicone is het belangrijk dat je de siliconespuit goed rechtop houdt en de silicone regelmatig verdeelt.

Stap 4

Zelfklevend vinyl laminaat Er is ook nog een andere vinyl-variant. Zelfklevend vinyl is geschikt voor een vlakke ondergrond, omdat je het rechtstreeks op de ondergrond plakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betonvloer. Eventuele kleine oneffenheden kun je wegwerken met schuurpapier of wegsteken met een plamuurmes. De ondergrond mag niet zuigend zijn. Is hij dat wel? Dan moet de vloer eerst voorbehandeld worden met een primer. Zelfklevend vinyl is slechts twee millimeter dik. Doordat het vinyl rechtstreeks aangebracht wordt op de ondergrond is het extra geluidsdempend. Tot slot heeft het geen messing en groef en daardoor kun je het prima in verschillende patronen leggen.

dit heb je nodig

2,99
Betaal in de winkel met je ecocheques
13,49
Betaal in de winkel met je ecocheques

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten