Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Storemax kast voor schuin zolderdak (knieschot)

  • Kosten
    €121.92
  • Totaal aantal stappen
    8

Stap 1

In dit stappenplan lees je hoe je een Storemax kast voor een schuin zolderdak kunt maken. Ook wel een knieschot. De oplossing voor veel opbergruimte onder een schuin dak! Bepaal eerst hoeveel en welk materiaal je nodig hebt. Het is verschillend hoeveel materialen je nodig hebt per zolder. Dit ligt onder andere aan hoe groot je zolder is, of je zoals in dit geval beide kanten van de zolder een knieschot wilt maken en of je één rail of dubbele rails wilt aanbrengen. In dit geval is namelijk gekozen voor een dubbele zodat de schuifdeurtjes voor/achter langs elkaar kunnen. Je hebt schuifdeursystemen in rollende of hangende varianten. In dit voorbeeld is er voor de rollende variant gekozen!

Stap 2

Eerst moet er iets zijn om je systeem aan te bevestigen. Onder zo'n schuine kap schuifdeuren maken, lijkt misschien lastig, maar je moet gewoon iets rechts creëren waar je de deurtjes in kan laten glijden of aan laat hangen. Het is eigenlijk erg simpel door middel van "kapclips". Maak deze kapclips vast op een lange lat.

Stap 3

De lange lat komt vervolgens tegen de gording. Hierdoor ontstaat er een vlak gedeelte voor de rails.

Stap 4

Plaats vervolgens de rails. In dit geval zijn dit er twee achter elkaar, zodat de schuifdeurtjes voor/achter elkaar langs kunnen rollen. Heb je slechts twee deurtjes, dan kun je ook gewoon één rail gebruiken.

Stap 5

Nu kunnen de deurtjes in de rails geplaatst worden. Maar let op, je bent nog niet klaar!

Stap 6

Je wilt dat de deurtjes wel op zijn plaats gehouden worden. In dit geval is dat met vloernokjes (ondergeleiders) gedaan. Plaats deze vloernokjes.

Stap 7

Extra: je kunt nog grepen aanbrengen op de deuren, maar je kunt dit ook overslaan. In dit geval zijn er wel grepen geplaatst. Boor gaten in de deuren en plaats de grepen. In plaats van grepen kun je ook een gat boren met een gatenboor. Eventueel kun je een stofstrip plaatsen.

Stap 8

Je bent klaar! Zie hier het eindresultaat aan beide kanten van de zolder!

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2023 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten