Deurklink monteren

  • Tijd
    30 minuten
  • Kosten
    €23.0
  • Totaal aantal stappen
    3

Stap 1

Een slot en deurklink op een deur monteren is niet moeilijk, vooral als er al een gleuf in de deur zit zoals in mijn geval. Bij nieuwe deuren zal je die eerst zelf nog moeten maken.

In een nieuwe deur zal je eerst een gleuf moeten maken waar het slot in past. Dit doe je door het gedeelte van het slot op te meten wat in de deur steekt. Teken dit af op de zijkant van de deur op de juiste hoogte. Met (hout)speedboren boor je gaten in de deur zodat de ruimte ontstaat waar het slot in past. Met een scherpe beitel en hamer maak je er een enkel groot gat van. Door het slot naast de deur te houden kan je aftekenen waar het gat van de deurklink door de deur moet komen. Zorg ervoor dat je genoeg hout met de beitel weghaalt zodat het slot goed past.

Stap 2

Maak het slot vast in de deur met twee schroeven. Zorg dat het slot mooi gelijk ligt met de zijkant van de deur zodat die niet kan klemmen in het kozijn.

Stap 3

Steek de deurklink door het slot en de deur. Zet de andere kruk op de as en maak deze vast met de inbussleutel. Maak nu de schilden van de deurklink vast op de deur.

Dit heb je nodig