Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Ratelsleutels, inbussleutels & sleutels
 5. Terug naar Inbussleutels

Inbussleutels

Filteren


Sorteren op:
i

  Verkocht door

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  De beste prijzen

  Aankoopmogelijkheden

  Kleur

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

39 producten
Sorteren op:
i

Sencys inbussleutelset – 9 stuks

Sencys inbussleutelset – 9 stuks

Thuisbezorgd / Ophalen

8,

99
Baseline inbussleutelset – 8 stuks

Baseline inbussleutelset – 8 stuks

Thuisbezorgd / Ophalen

Permanent 

lage 

prijs 

4,

49

 1. 1
 2. 2

Inbussleutels kopen bij Brico/Plan-it

Als klusser kun je niet buiten goed handgereedschap. In elke gereedschapskist horen dan ook inbussleutels thuis. Een inbussleutel gebruik je om inbusschroeven los en vast te draaien. Het is een gereedschap, vaak in de vorm van een L gebogen, met een zeshoekig stalen staafje. Dit past in het gat met zes zijden van de (inbus)bout. Het spreekt vanzelf dat je dan wel de juiste maat moet gebruiken. Bouten en inbussleutels zijn verkrijgbaar in verschillende maten in millimeters (metrisch) en in inches (Engelse maten). De maat is afgestemd op de afstand tussen twee tegenover elkaar liggende vlakke kanten. Inbus is de afkorting voor Innensechskantschraube Bauer und Schaurte. Innensechskantschraube is het Duitse woord voor binnenzeskantschroef. Bauer und Scharte is het Duitse bedrijf dat de sleutel heeft gepatenteerd. Bij Brico/Plan-it koop je voordelig gereedschap voor het los- vastdraaien van moeren en bouten, zoals moersleutels, ratelsleutels en pijpsleutels.

Soorten inbussleutels

Met de L vorm gebogen inbussleutel kun je veel kracht zetten en daarmee kun je de bout stevig vast zetten. Ze zijn ook verkrijgbaar in uitvoeringen met een dwars geplaatste handgreep, of met een greep zoals bij een schroevendraaier. Bij Brico/Plan-it kun je terecht voor een voordelige complete set inbussleutels, kogelkop-inbusschroevendraaiers, bitschroevendraaiers en inbusdopsleutels. Ring- en steeksleutels worden ook veel gebruikt om moeren en bouten vast- en los te draaien. Deze twee lijken wel een beetje op elkaar, maar een ringsleutel ‘grijpt’ om de moer, terwijl een steeksleutel op de moer wordt geschoven. Met een ringsleutel kun je meer kracht zetten, maar past niet altijd om een moer, als er bijvoorbeeld op een as meer dingen zijn gemonteerd die in de weg zitten. Je vindt alle handgereedschap voor het los- en vastdraaien van moeren en bouten bij Brico/Plan-it.

ERGO ontwikkeld gereedschap

Bij Brico/Plan-it koop je schroevendraaiers en ander gereedschap van het Zweedse merk Bahco, welke zijn ontwikkeld volgens het ERGO proces. Dat wil zeggen dat het gereedschap zo ontworpen is dat het zodanig in de hand ligt dat het reageert op elke draai- en keer beweging. De handligging is zodanig dat het de verschillende spieren in de hand beschermd tegen onnodige houdingen. ERGO gereedschap maakt moeilijk werk een stuk gemakkelijker. Praxis verkoopt ook ander gereedschap van Bahco.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten