Ga jij in september beginnen met een nieuwe studie? En heb je al een kot gevonden, of ben je nog op zoek naar een plek? Het inrichten van je kamer hoeft niet duur te zijn, en bovendien kun je veel zelf maken. Met een paar handige meubels en opbergers creëer je extra ruimte als je niet beschikt over een balzaal van een kot. In dit artikel laten we je zien hoe!


Stap 1. Vloer leggen

Ligt er al een vloer in de kot die je kan overnemen of ben je op zoek naar een cheap laminaatje? Een mooie vloer hoeft niet duur te zijn. Misschien is je vloer al in orde, en heb je enkel nog een leuk tapijtje nodig. Vloer gevonden? Voor alle ins in outs voor het leggen van je laminaatvloer bekijk je deze handige adviespagina.

Restjes laminaat over? Gooi ze niet weg! Maak er bijvoorbeeld een handdoekenrek of fotolijst van, zo heb je meteen weer een leuke aanwinst voor aan de muur.Of je kan een wandbekleding in steigerhout maken.

Bekijk zeker al onze vloeren

Stap 2. Maak een gezellige studeerhoek

Het leven van een student is één groot feest. Maar goed, af en toe moet er ook een beetje gestudeerd worden. Je werk- of studeerhoek is dan ook het centrale middelpunt van je kamer, hier presteer jij optimaal! Je bureau is hier je belangrijkste meubel. Het leukste van al? Je maakt kan deze gewoon zelf maken! Van een bureaublad maken tot een bureau maken met leuke lades - alles kan. Het is veel gemakkelijker dan je denkt!

Tip! Geen eigen keuken?
Om ruimte te besparen gebruik je je werkplek of bureau ook als eettafel. Hou een gezellig hoekje aan tafel vrij voor als je vrienden op bezoek komen.

Of je maakt gewoon je eigen eettafel!

bloglovin.com
interiourjunkie

Stap 3. Speciaal voor nachtdieren

Ook studenten slapen. Soms. Is jouw dag- en nachtritme ook af en toe van slag door die gezellige borrels en late avonden? Goede verduistering (zoals kant- en klare gordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen) is essentieel als je uit wilt slapen en je ogen het daglicht nog even niet verdragen ;).

Wil je je slaapkamer ruim doen lijken? Misschien is een opklapbed of een slaapbank dan iets voor je. Heldere kleuren op de muren zoals wit, groen en blauw laten je kamer ook optisch ruimer lijken. Kies voor eigen merk muurverf of voor budgetvriendelijk behangpapier!

mainstreetstockholm.com
casamance.com

Stap 4. Berg boeken en kleding op

Die stapels studieboeken berg je handig op in een zelfgemaakte boekenkast, of je monteert eenvoudig een paar planken aan je muur. Maar wat te doen met al die kleding? Je kunt natuurlijk stiekem je broeken en truien bij je ouders achterlaten (zullen ze blij mee zijn) en één keer per jaar een grote switch doen van je winter- en zomercollectie. Makkelijker is het een selectie te maken van je all-time-favorite-kledingstukken.

Heb je weinige ruimte voor een kledingkast? Maak zelf een leuk en hip kledingrek! Of monteer eenvoudig een paar planken aan je muur en maak een hangende kast. Voor de dames: ook die leuke tasjes en andere accessoires hang je er bij. Een kledingrek maken van pallets is een cool alternatief.

Tip! Draadpaneel kapstok
In plaats van klimop, hang je je jas op aan een draadpaneel. Grappig effect, toch?

vtwonen.nl
vtwonen.nl

Stap 5. Richt je keuken in

Woon je alleen of met andere studenten in een studentenkot? Hoe dan ook, een goede indeling van je keuken en verdeling van de ruimte en spullen is belangrijk. Je kunt ervoor kiezen om een opbergrek te maken waar je alle potten, pannen en ingrediënten kwijt kunt. De kast neemt weinig ruimte in, is eenvoudig in elkaar te zetten en is vrij goedkoop. Met wieltjes eronder kun je de kast nog verrijden ook. Ben je een wijnliefhebber? Zorg voor een flessenrek in je keuken.

overthespectrum.com

Stap 6. Maak een chillhoekje

Na al dat harde studeren mag er ook wel een beetje gechilled worden. Een goede bank mag daarom niet ontbreken. Misschien kun je er eentje op de kop tikken tweedehands? Of je maakt zelf een chillhoek(je) van pallets zoals in dit maakrecept. Deze bank kan zowel binnen als buiten!

apartmenttheraphy.com
homedit.com

Stap 7. Zet de bloemetjes buiten

Ben je zo’n bofkont met een balkon, dakterras of tuintje? Maak er dan een chille hangout van zodat je af en toe een drink kan organiseren voor je medestudenten. Wellicht past je wasrek precies op je balkon, lekker uit laten waaien die was! Richt je balkon meteen goed in met onze tips.


Tip! Groen in huis
Geen balkon of tuin? Koop een gezellig groen plantje!

costafarms

Vergeet natuurlijk niet het juiste gereedschap in huis te halen voor het pimpen van je nieuwe kamer.

Heb jij nog goede tips voor de inrichting van je studentenkamer?