Wandbekleding van steigerhout

Ook als twintigers verlangen we naar een knus stekje. Met mijn gekke ideeën dacht ik bij mezelf: “Ik richt de zolder in!" Met het juiste gerief en een beetje verbeelding stak ik de handen uit de mouwen en richtte ik een kamer in die me op het lijf geschreven staat.

  • Kosten
    €11.49
  • stappen
    5
  • klusniveau
    3/5

Stap 1 | Afmetingen nemen

Wil je nieuwe wandbekleding plaatsen, neem dan eerst de afmetingen van uw muur. Waarom geen Smart Measure Pro en de app gebruiken? Da’s cool en nauwkeurig. Hiermee kan je zeer nauwkeurig het aantal planken en de nodige hoeveelheid verf berekenen.

Stap 2 | Gaten opvullen

Vul waar nodig eerst de gaten en barsten op. Bescherm de kamer met een beschermzeil en geef de muur een kleurtje. De muur schilder je best in een donkere kleur. Planken van steigerhout zijn niet perfect gelijkmatig. Hier en daar zullen er altijd wat gaatjes zijn. Door de donker geschilderde muur vallen deze minder op. 

Stap 3 | Zagen

Sorteer de planken en zaag ze met een decoupeerzaag in stukken.

Laat je inspiratie de vrije loop!

Teken een nauwkeurig plan van je muur met de planken of vertrouw eenvoudigweg uw intuïtie!

Stap 4 | Lijm aanbrengen

Breng lijm aan op de achterkant van de planken en bevestig ze op de muur. Begin onderaan.

Gebruik de lijm Turbo Droog in 20 minuten. Deze lijm op polymeerbasis is de snelste van alle lijmen. Ze kan immers na 20 minuten voor alle materialen, oppervlakten en in alle omstandigheden bewerkt worden.

Stap 5 | Planken bevestigen

Kleef de planken op de muur. Begin onderaan. Druk gedurende enkele seconden aan om de lijm te laten harden.

Zorg ervoor dat de eerste lijn van de muur recht is. Dit heeft immers een invloed op de rest van de muur. Denk er ook aan om de kleur, afmeting en dikte van rij tot rij af te wisselen. Zo vermijd je dat de muur er monotoon gaat uitzien. Is er een opening tussen de planken? Bevestig er een plankje bovenop om het te verbergen. Nachttafeltje nodig? Maak twee extra tabletten aan uw muur die als nachttafeltje kunnen fungeren. Bevestig de tabletten met 2 schroeven. Deze verdwijnen vervolgens onder de houten muur.