Heb je eindelijk je laminaat droomvloer gevonden en planken over? Gooi het overige laminaat niet weg. Je kunt er namelijk supermooie dingen mee maken. In deze blog laten we je zien wat er mogelijk is. Leef je uit met deze wat-je-nog-meer-maakt-met-laminaat-top-7!

1. Laminaat op de muur

Uitgekeken op behang en weinig zin om met verfrollers aan de gang te gaan? Of wil je gewoon een unieke muur maken in je woon- of slaapkamer? Ga dan voor een stoere houtlook wand van laminaat. In plaats van de hele wand bekleden steekt een horizontale of verticale strook ook mooi af bij je witte muur.

home-designing.com

2. Bijzettafel van laminaat

Het hippe design van deze leuke bijzettafels springt gelijk in het oog. Zin in een nieuwe frisse look in je woonkamer? Is het huidige blad beschadigd? Met een paar planken laminaat, goede lijm en een frame op maat (de vorm bepaal je zelf) zaag je zo een hip tafeltje in elkaar! Hetzelfde geldt natuurlijk voor je eettafel, bureau en andere meubels.

piasa.fr

3. Crea fotolijstje

Zaag een plank laminaat in vijf of zes gelijke stukjes, schuur de hoekjes netjes af en je hebt een paar superleuke fotolijstjes. Eindelijk een plek om je mooiste vakantiefoto’s tentoon te stellen. Je kunt zowel laminaat als hout gebruiken.

etsy.com

4. Trap van laminaat

Laminaat is er ook speciaal voor de trap. Voor een strakke aansluiting van beneden naar boven kies je voor het doortrekken van het laminaat op je trap! In dit klusadvies zie je bovendien hoe je op een eenvoudige manier je trap renoveert.

kylieminteriors.ca

5. Om op te hangen

Een kapstokje voor de kinderkamer mag natuurlijk niet ontbreken. Of heb je nog een wandrekje nodig voor je hand- en theedoeken? In een handomdraai bevestig je een aantal haakjes of knoppen op de laminaten plank en... klaar!

showhome.nl

6. Schone slapers

Super toch als je voor zowel je muur, trap als bed geheel van hetzelfde materiaal gebruik kunt maken? Een “natural” look heb je zo voor elkaar met een paar planken laminaat. Ook handig voor bijvoorbeeld bedombouw voor de hoogslapers onder ons!

interieurbouw-oock.blogspot.nl

7. Laminaat in de badkamer

Oké, het klinkt misschien niet als de meest logische plek voor laminaat. Maar ook in de badkamer misstaat de houtlook niet. Laat je inspireren door een paar prachtige voorbeelden. In deze badkamers droom je helemaal weg...

Home-designing.com

Wat ga jij maken met het laminaat dat je over hebt?