Filteren

  • Merken
  • Prijs
  • Inbegrepen
  • Lengte
  • Materiaal
  • Kop
26 producten

Wat is een draadstang ?

Draadstangen zijn essentieel voor elke professionele vakman en voor elke doe-het-zelver die een montage op maat moet maken. Het zijn middelgrote tot lange metalen staven die als een schroef, maar dan over de hele lengte, van schroefdraad zijn voorzien. Een ander specifiek kenmerk dat hen onderscheidt van de schroeven is dat ze geen kop hebben. Draadstangen worden vaak gebruikt om sterke hang- of draagconstructies voor plafonds en wanden te maken. Ze maken het ook mogelijk om bepaalde steunen te stabiliseren.

Hoe pik je er de juiste draadstang uit? 

Als jouw draadstang bestemd is voor een buitenconstructie moet je eerst en vooral kiezen voor een draadstang van roestvrij of gegalvaniseerd staal. Deze staalsoorten hebben geen risico op roestvorming. De tweede factor waar je op moet letten is de grootte van je draadstang. De grootte wordt bepaald door het gewicht dat de draadstang moet dragen. In geval van twijfel is het altijd beter om een iets langere staaf te nemen, omdat je deze gemakkelijk op de gewenste lengte kan zagen. Hierdoor is de draadstang een zeer goed alternatief voor te korte bouten: je kiest een langere draadstang, zaagt deze op de gewenste lengte en schroeft vervolgens de ring en moer in. Het enige wat je te doen staat is hem vast te zetten met een steeksleutel en je bent vertrokken! 

Als je er zeker van wilt zijn dat de stang stevig vergrendeld blijft zonder al te veel kracht op de muur uit te oefenen, is chemische afdichting een interessante optie. Dit is een techniek die wordt uitgevoerd met behulp van een chemische hars bestaande uit twee componenten die verpakt zijn als cartridges. Deze hars wordt gebruikt om de draadstang te