Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar IJzerwaren
 4. Terug naar Schroeven
 5. Terug naar Draadstangen

Draadstangen

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Merken

  Verkocht door

  Materiaal

  Afwerking

  Gewicht

27 producten
Sorteren op:
i

Draadeind M12x1000mm gegalvaniseerd

Draadeind M12x1000mm gegalvaniseerd

Thuisbezorgd / Ophalen

3,

99

 1. 1
 2. 2

Wat is een draadstang ?

Draadstangen zijn essentieel voor elke professionele vakman en voor elke doe-het-zelver die een montage op maat moet maken. Het zijn middelgrote tot lange metalen staven die als een schroef, maar dan over de hele lengte, van schroefdraad zijn voorzien. Een ander specifiek kenmerk dat hen onderscheidt van de schroeven is dat ze geen kop hebben. Draadstangen worden vaak gebruikt om sterke hang- of draagconstructies voor plafonds en wanden te maken. Ze maken het ook mogelijk om bepaalde steunen te stabiliseren.

Hoe pik je er de juiste draadstang uit? 

Als jouw draadstang bestemd is voor een buitenconstructie moet je eerst en vooral kiezen voor een draadstang van roestvrij of gegalvaniseerd staal. Deze staalsoorten hebben geen risico op roestvorming. De tweede factor waar je op moet letten is de grootte van je draadstang. De grootte wordt bepaald door het gewicht dat de draadstang moet dragen. In geval van twijfel is het altijd beter om een iets langere staaf te nemen, omdat je deze gemakkelijk op de gewenste lengte kan zagen. Hierdoor is de draadstang een zeer goed alternatief voor te korte bouten: je kiest een langere draadstang, zaagt deze op de gewenste lengte en schroeft vervolgens de ring en moer in. Het enige wat je te doen staat is hem vast te zetten met een steeksleutel en je bent vertrokken! 

Als je er zeker van wilt zijn dat de stang stevig vergrendeld blijft zonder al te veel kracht op de muur uit te oefenen, is chemische afdichting een interessante optie. Dit is een techniek die wordt uitgevoerd met behulp van een chemische hars bestaande uit twee componenten die verpakt zijn als cartridges. Deze hars wordt gebruikt om de draadstang te fixeren in het gat waarin hij zich bevindt. De hars fungeert als een soort cement en zorgt ervoor dat de draadstang stevig op zijn plaats blijft, zelfs wanneer deze wordt gebruikt om zeer zware voorwerpen te ondersteunen. Wil je meer weten? Vraag gerust meer informatie in een van onze winkels.

De draadstangen bij Brico & BricoPlanit

Bij Brico en BricoPlanit vind je draadstangen van verschillende afmetingen tegen lage prijzen en vaak voorzien van een ring en een sluitring. Op deze manier ben je klaar voor al je doe-het-zelf werk. Bezoek een van onze winkels of onze website om ons brede assortiment draadstangen te ontdekken. Daarnaast zorgen wij er niet alleen voor dat je de door jouw bestelde apparatuur snel ontvangt, maar garanderen wij ook een uitstekende kwaliteit en artikelen die voldoen aan alle geldende normen en eisen. Meer apparatuur of andere bevestigingsmiddelen nodig? Neem gerust een kijkje bij onze bouten, profielen en platen.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten