Filteren

  • Merken
  • Prijs (€)
    tot
  • Aankoopmogelijkheden
  • Dikte
  • Materiaal
  • Toepassing
  • Type
  • Gewicht
71 producten

Waarvoor dienen ringen ?

Ga je thuis beginnen met een bouw- of timmerklus? In veel gevallen, waar je een schroef of bout nodig hebt, heb je ook goede sluitringen nodig. Deze kleine accessoires die gebruikt worden bij het monteren of assembleren van apparatuur zijn essentieel voor bijvoorbeeld het aandraaien van bouten of het vastzetten van moeren. De ringen voorkomen ook dat de schroef of bout de onderdelen die u monteert, beschadigt. Bij het monteren van een houten meubel bijvoorbeeld, plaatst u de ring tussen de boutmoer en het houten deel, zodat de moer niet in het hout verzinkt. Uw bout wordt perfect aangedraaid en uw meubels worden niet beschadigd. 

De juiste ring voor een optimaal resultaat

Aangezien de ring de druk die tijdens het aanhalen wordt uitgeoefend verdeelt, is het belangrijk om een geschikte ring te kiezen. Bij een hoge druk is het beter om twee ringen te gebruiken; één achter de boutkop en één voor de moer. Op deze manier is het vast te klemmen onderdeel aan beide zijden goed beschermd. De juiste ring uitkiezen is een nauwkeurige klus, omdat een ring met een verkeerde diameter of gemaakt van het verkeerde materiaal je montage minder veilig kan maken en moeilijker is om aan te spannen. Daarom bieden wij bij Brico & BricoPlanit een breed assortiment aan verschillende soorten ringen in verschillende breedtes, diktes en materialen. Wil je weten welke ringmaat je nodig hebt? Gebruik dan een schuifmaat om de diameter van je bout te meten. De maatring die je dan kiest, moet dan gemakkelijk rond de bout passen.

De ringen bij Brico & BricoPlanit zijn gemakkelijk om te bestellen en altijd in voorraad

In ons assortiment vind je verschillende soorten ringen altijd tegen een scherpe prijs. Dankzij onze website kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week alles bestellen wat je nodig hebt. Als je andere apparatuur nodig hebt voor je werk, zoals schroeven, bouten of een gereedschapskist, neem dan gerust een kijkje in ons assortiment. In onze winkels kan je altijd om advies gaan vragen voor al je klusjes!