Tuinmagazine 2016 - Ontdek het hier of vraag je exemplaar in je dichtstbijzijnde Brico-winkel!
Sluiten

Kit & lijmen

 • Soudal Parketnadenlijm 500g

  De Soudal Parketnadenlijm is een transparant opdrogende sneldrogende lijm met hoge waterbestendigheid (D3). Voor de kopse verlijming van zwevende parketten of laminaatvloeren.

  Vergelijk dit product
  7.49
 • Soudal parketlijm '68A' 15 kg

  Deze parketlijm van Soudal is geschikt voor het binnenhuist verlijmen van soorten houten vloeren (mozaïekparket, meerlaags of kant-en-klaar parket, laminaat, ….), op alle ondergronden zoals cement, beton, hout, …

  Vergelijk dit product
  67.99
 • Soudal parketlijm '68A' 5 kg

  Deze parketlijm van Soudal is geschikt voor het binnenhuist verlijmen van soorten houten vloeren (mozaïekparket, meerlaags of kant-en-klaar parket, laminaat, ….), op alle ondergronden zoals cement, beton, hout, ….

  Vergelijk dit product
  28.99
 • Soudal parketlijm '68A' 1 kg

  Deze parketlijm van Soudal is geschikt voor het binnenhuist verlijmen van soorten houten vloeren (mozaïekparket, meerlaags of kant-en-klaar parket, laminaat, ….), op alle ondergronden zoals cement, beton, hout, ….

  Vergelijk dit product
  9.49
 • Pattex houtlijm 'Classic' 75gr

  De houtlijm Classic van Pattex lijmt alle soorten hout, houtcomposieten en zelfs laminaten aan elkaar. Deze lijm op waterbasis en oplosmiddelvrij is zeer krachtig en handig voor uw projecten binnenshuis.

  Vergelijk dit product
  2.89

Kit & lijmen

Wil je verschillende onderdelen in huis aan elkaar bevestigen, maar wil of kun je hiervoor geen spijkers of schroeven gebruiken? Dan kun je je toevlucht nemen tot een stevige soort lijm, tape of kit. Brico/Plan-it heeft een breed assortiment aan allerlei kits en lijmen die je voor allerlei toepassingen en diverse materialen kunt gebruiken. Producten als montagekit en rubber seal zijn ideaal om een mooi afgewerkt en vaak ook waterdichte afwerking realiseren, zonder kieren. Met stevige contactlijm en secondelijm bereik je een stevig resultaat. Of je nu hout, metaal, vinyl, textiel of PVC wilt gaan lijmen en of je nu bezig bent met bouwen of repareren, in de winkels of op de website van Brico/Plan-it vind je altijd een goede en voordelige lijm die hier speciaal geschikt voor is. Ook voor een lijmpistool, kitpistool of mengplateau ben je bij Brico/Plan-it aan het juiste adres. Je kunt hier terecht voor kwalitatief hoogwaardige lijmen en kits van bekende en betrouwbare merken zoals Bison, Pattex en Pritt. Maak je liever gebruik van tape? Brico/Plan-it heeft ook nadenbanden voor het wegwerken van scheuren, duct tape en technisch tape.

Kitten of lijmen - wat heb je hier zoal bij nodig?

Ben je iets aan het maken en wil je losse onderdelen stevig aan elkaar vastmaken, dan kun je veel baat hebben bij een goede klem die deze op de juiste plek houdt terwijl de lijm droogt. Zo kun je ook je handen ontzien en eventuele veelvoorkomende ongelukjes met secondelijm voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lijmklem of een ratelklem. Om snel nog natte lijm of kit te verwijderen die op de verkeerde plek terecht is gekomen, kun je gebruik maken van handige cleaning wipes. Is de lijm of kit al wel opgedroogd of moet je oude lijm verwijderen voordat je iets kunt repareren, dan kun je gebruiken van een effectieve lijmverwijderaar. Bescherm de huid van je handen tegen dit bijtende goedje door het dragen van handschoenen.

Enkele tips voor effectief lijmen en kitten

Leg voordat je aan de slag gaat met kit of lijm alles wat je nodig zult hebben voor je klus alvast klaar in een logische volgorde. Zo kun je in een keer doorwerken en veel controle uitoefenen op het proces. Vooral als je met snel drogende materialen werkt is dit wel zo handig. Zorg dat de te lijmen of kitten onderdelen of ondergronden vrij zijn van vet, vocht, vuil en lijm- of verfresten voor je begint.