Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar IJzerwaren
 4. Terug naar Bouten

Bouten

Filteren


Sorteren op:
i

  Verkocht door

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

256 producten
Sorteren op:
i

Sencys platte kop bout gegalvaniseerd staal M6 x 16 mm - 10 stuks

Sencys platte kop bout gegalvaniseerd staal M6 x 16 mm - 10 stuks

Thuisbezorgd / Ophalen

4,

99

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 11

Bouten kopen bij Brico & BricoPlanit

Bouten, je kunt als klusser eigenlijk niet zonder. Bouten en moeren zijn relatief goedkope middelen om verbindingen te maken. Bij Brico en BricoPlanit koop je verschillende soorten bouten en bijpassende . Kijk ook voor steeksleutels en ringsleutels in het assortiment van Brico & BricoPlanit, want om de moer op de bout goed vast te kunnen draaien, heb je natuurlijk wel de juiste sleutels nodig. Bij Brico en BricoPlanit koop je voordelige zeskantbouten met moer, houtdraadbouten, inbusbouten, en slotbouten in diverse afmetingen. Ook voor goedkope  is Brico of BricoPlan-it de plek waar je moet zijn.

Bouten of schroeven?

Hoewel ze in sommige opzichten vergelijkbaar zijn en beide worden gebruikt om materialen aan elkaar te bevestigen, is een bout geen schroef. Ze zijn beide van metaal, hebben een kop en een draadstang over de hele lengte. Het uiteinde van de stang van een schroef is echter vaak gepunt terwijl de bout plat is, zodat er een moer in geschroefd kan worden. Bovendien wordt een schroef met een schroevendraaier vastgezet door de inkeping in de kop. Een bout daarentegen moet vergezeld gaan van een moer en soms ook een sluitring om volledig gefixeerd en stabiel te zijn. Houtdraadbouten zijn sterker dan gewone houtschroeven en zijn daarom beter geschikt voor zware constructies. U kunt ook vertragingsbouten met een plug gebruiken en deze in steen of beton plaatsen.

Hoe bevestig je de bouten?

Het bevestigen van een bout is gemakkelijk. Bij conventionele bouten schroef je eenvoudigweg de bout in het daarvoor voorziene gat. Vervolgens kies je een sluitring en moer die zijn aangepast aan de dikte van de bout. Houd met een geschikte sleutel de kop van de bout op zijn plaats, zodat deze tijdens het aanhalen niet beweegt. Schuif de ring op de draadstang van de bout en schroef de moer er vervolgens op. Door een ring tussen het element dat je wilt vastdraaien en de moer te plaatsen, voorkom je dat de laatste het aan te spannen element beschadigt. En de klus is geklaard! Je kan altijd een bout terug losmaken of verwijderen. Draai de moer dan gewoon los. Als je een vertraagde schroef in hardhout, steen of beton wilt gebruiken, is het vaak noodzakelijk om vooraf een gat ter grootte van de boutstang te boren. Bij Brico en BricoPlanit vind je bouten van verschillende lengtes en diktes. De dikte wordt aangegeven met de letter M en een cijfer erna. De moer die overeenkomt met deze bout heeft dezelfde indicatie. Als je hulp nodig heeft bij het maken van een keuze, kom dan gerust langs in een van onze winkels en wij helpen je graag verder.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten