Tuinhuisje in aanbouw (updates volgen)

  • Tijd
    4 uur
  • Kosten
    €131.96
  • Totaal aantal stappen
    5

Stap 1

Vloer en wanden. Ik heb de vlonderdelen omgedraaid i.v.m. het fijnere freeswerk van het hout. Dit zodat de vloer enigszins wat glad is en fijner om op te lopen voor de kindervoetjes. Vervolgens heb ik de platen aan de vloer (omgekeerde)/vlonder en framewerk geschroefd. Vloeroppervlak is 1800mmx1800mm binnenwerks. Het zolderoppervlak 1220mmx1800mm. Hoogte van het huisje is 2510mm (van onderkant tot hoogste topje van de windveer).

Stap 2

Kozijnen en dak. Ik heb gaten in de wanden gezaagd zodat de kozijnen er zo konden worden ingezet, en vervolgens de dakshingles vastgezet met asfaltnageltjes, de hitte van de zon doet de rest.

Stap 3

Schilderen (moet nog worden afgelakt), kozijnen en ramen afgekit, net als de rand van het dakkapel. De afwerking en details moeten nog worden gemaakt/gemonteerd. Trapje voor de ingang is tijdelijk. Al het grind moet nog worden vervangen door kunstgras.

Stap 4

LED-verlichting. Snoeren en dergelijke heb ik weggewerkt in een lichtbak. Dan heb ik een aansluiting aan de achterkant van het huisje gemaakt waar een verlengkabel op kan worden aangesloten (net als een caravan zeg maar).

Stap 5

Interieur. Gordijntjes hebben de dames uitgekozen en gemaakt. Keukentje komt kant en klaar uit een speelgoedwinkel, de meubeltjes (ontwerp van John, mijn schoonvader) hier op de makers en kussentjes komen bij Brico vandaan. Traptreden zijn ook van vlonderdelen.