Renovatievlies plaatsen

  • tijd
    2 Dag
  • stappen
    5

Stap 1

Nadat we het oude behang verwijderd hadden, bleken er nogal wat scheurtjes in ons pleisterwerk te zitten. We hebben die dus eerst opgevuld met nieuwe pleister.

Stap 2

We waren niet zeker in welke mate het pleisterwerk onze behanglijm zou absorberen. Daarom hebben we de muur ook behandeld met een voorstrijkmiddel. Zelf kozen we voor Brillux. Dit middel was heel gemakkelijk aan te brengen en droogde snel.

Stap 3

Voor we met de behanglijm aan de slag gingen, hebben we onze stroken alvast voorgesneden. We maakten ze telkens ongeveer 10cm langer dan de hoogte van onze muur. Het is gemakkelijker om een lange strook achteraf bij te snijden dan om te knoeien met stroken die te kort zijn. Veel van deze handige tips vonden we terug op http://blog.acaza.be/renovatievlies/ .

Stap 4

We brachten telkens één strook lijm aan die net iets breder was dan onze behangstroken. Zo waren we zeker dat er ook onder de randjes genoeg lijm zou zitten. We maakten gebruik van een lijm met kleurindicator, zodat we goed konden zien welke delen van de muur al ingelijmd waren. Uiteraard verdwijnt dat kleurtje na het drogen. Renovatievlies moet stotend geplaatst worden. De randjes overlappen dus niet.

Stap 5

Nadat de behanglijm gedroogd was, hebben wij het vliesbehang nog van een laagje verf voorzien. Gezien het vliesbehang weinig absorbeert, hadden we maar heel weinig verf nodig. Bovendien droogde alles heel egaal, zodat er geen strepen meer zichtbaar zijn van onze verfrollers.