Met de herfst op komst doe je er goed aan je huis eens goed op te ruimen! Wist je dat je heel veel opbergmeubels zelf kunt maken? Laat je inspireren door deze superslimme 6 ideeën voor je woonkamer, badkamer of op zolder.

1. Stellingkast van steigerbuizen

Een stellingkast kan je overal in huis kwijt. Deze komt wellicht het best tot z'n recht in de keuken of woonkamer. Of als je die hebt, op zolder. Deze stoere stellingkast van steigerbuizen springt meteen in het oog! Bekijk het maakrecept waarin je stap voor stap ziet hoe je deze zelf in elkaar zet.


Geen zin om zelf te maken? Bekijk dan ook eens ons ruim assortiment voordelige Jumborekken.

2. Apothekerskast voor de badkamer

Heb jij te weinig ruimte voor je shampoo's, douchegel en handdoeken? Deze prachtige apothekerskast is dé oplossing. De kast past in iedere badkamer en is stijlvol, makkelijk in gebruik en eenvoudig zelf te maken.

Wil jij ook zo'n mooie kast? Ga dan snel aan de slag! Je leest alle stappen nog eens rustig na in dit maakrecept.

3. XXL schoenendoos

Is het een bankje? Een opbergbox? Of toch gewoon een doos? Het is een mega grote schoenendoos, één die je zelf kunt maken uit MDF. Je kunt er heel veel schoenen in kwijt, en zelfs accessoires zoals schoensmeer en een schoenlepel. Opgeruimd staat netjes! De schoenendoos past onder de kapstok in de gang, maar kan je ook prima in de woonkamer kwijt. 


Heb jij ook zo veel schoenen? Meer handige opties voor schoenenopbergers lees je in deze blog!

4. Verplaatsbare roomdivider

In een stellingkast of jumborek kan je veel spullen kwijt. Je kunt ook kiezen voor een multifunctionele kast die je eveneens kan gebruiken als meubelstuk: een roomdivider. Een roomdivider verdeelt een ruimte in twee delen. Handig als je bijvoorbeeld een werkkamer of gezellige eethoek in je woonkamer wilt creëren: 


Heb je een scheidingswand nodig in je slaapkamer? Gebruik de roomdivider dan als mooie achterwand bij je bed.

5. Wandrek van steigerbuizen

Een wandrekje kan je overal in huis kwijt. Het staat heel leuk tegen je witte muur, en je kan er je mooiste rondslingerende kleding, tassen of andere accessoires op kwijt: 


Liever van hout? Bekijk dan dit maakrecept van een wandrek met 'zwevende planken'.

6. Schuifdeuren op zolder

Nooit meer een rommelzolder met deze mooie schuifdeuren! Je kan er later, na de feestdagen, ook al je kerstversiering in kwijt. 

Heb jij nog goede tips voor het opruimen van je huis? Deel het met ons!