Apothekerskast voor in de badkamer

  • Kosten
    €6.99
  • stappen
    5

Stap 1

In dit stappenplan zie je hoe je eenvoudig zelf een apothekerskast voor in de badkamer kunt maken. Alle potjes en smeerseltjes moeten in de kast kunnen en de kast moet in zijn geheel in de nis in de muur passen. Gebruik ontwerptekening 1 en 2 en volg het stappenplan om jouw eigen apothekerskast te maken! Eerst ga je aan de slag met het aftekenen en het zagen van de onderdelen. Zoals op de ontwerptekening te zien is, zijn er veel losse plankjes nodig voor de kast. Voor de achterkant, de bovenkant en de twee zijkanten heb je planken nodig van de volgende afmetingen: 1x 740 x 1950 mm (achterkant) 1x 190 x 2000 mm (lange zijkant) 1x 190 x 1950 mm (korte zijde) 1x 190 x 740 mm (bovenkant) Je kunt er, net als Noortje, voor kiezen om de kast te maken zonder het verlengde stukje aan de onderkant (van de zijkant) en als laatste een lange plank toe te voegen. In dat geval heb je het tweede formaat niet nodig en het derde formaat plank twee keer. Dan is het tijd voor het aftekenen en zagen van de planken voor de vakjes van de kast. Je hebt verschillende maten latjes nodig voor de bodem en de voorkant van zo'n vakje: 6x 88 x 740 mm (voorkanten) 3x 58 x 740 mm (voorkanten) 9x 172 x 740 mm (onderkanten) Tip: eventueel kun je de apothekerskast in een kleur naar keuze schilderen als je niet voor gekleurd hout hebt gekozen. In dit geval is gebruik gemaakt van Fins vuren platen.

Stap 2

De tweede stap is het in elkaar zetten van de kast. De achterplaat gebruik je als basis en hier kan je vervolgens alles aan monteren. Begin met het bevestigen van de plankjes van 172 x 740 mm. Op de ontwerptekening is te zien hoe hoog deze plankjes moeten komen. Vervolgens bevestig je de zijkant en bovenkant van de kast. Deze onderdelen monteer je met schroeven. De overige latjes van 88 x 740 mm en 58 x 740 mm maak je met houtlijm en nagels vast aan de plankjes in de kast.

Stap 3

Dan is het tijd voor de wieltjes. Je bevestigt de vier wieltjes met schroeven aan de onderkant van de kast. Zorg er wel voor dat de schroefjes niet aan de andere kant van het hout weer te zien zijn!

Stap 4

Dan is het tijd voor de afwerking. Zoals op de foto's te zien is, heeft Noortje ervoor gekozen om de kast rechthoekig te maken, zonder het verlengde stukje aan de onderkant (van de zijkant). Zij plaatst als laatste een grote plank over de zijkant. Hierdoor zijn de schroeven in de zijkant niet meer zichtbaar. Deze plank zou zelfs van een andere houtsoort kunnen zijn. Je kunt hier een handvat aan bevestigen of er een gat in zagen. Als je dit gedaan hebt kun je de kast lakken in een gewenste kleur. En klaar is kast!

Stap 5

En rollen maar!

Nog tips nodig over sanitair? Wij verzamelden alles op 1 plaats!