Hoe maak je een wandrek van steigerbuizen?

  • tijd
    2 Dag
  • Kosten
    €7.99
  • stappen
    4

Stap 1

Dit wandrek is niet alleen hip en modern, maar ook nog eens heel eenvoudig om zelf te maken! In de kolom hiernaast zie je precies welke materialen en gereedschappen je nodig hebt. De materialen kan je heel gemakkelijk en snel bestellen. Let op: je moet wel zelf de pluggen en schroeven toevoegen; de keuze van schroeven en pluggen hangen af van jouw muur. Om het wandrek te maken, zaag je één steigerbuis in vier gelijke delen van 50 cm, dit zijn de horizontale leggers. Zaag vervolgens de tweede steigerbuis in de volgende maten: 40 cm voor de onderkant, 10 cm voor bevestiging aan de muur en 4 delen van 37 cm, die dienen als tussenstuk. Tenslotte zaag je de derde steigerbuis in dezelfde maten als de tweede steigerbuis.

Stap 2

Wanneer je alle steigerbuizen hebt gezaagd, verbind je de steigerbuisstukken van 37 cm met t-stukken aan de liggers van 50 cm. Plaats aan de onderzijde de twee stuigerbuizen van 40 cm en bevestig de voetplaat aan de onderzijde van deze laatste buis. Zet op het bovenste deel van de buis van 37 cm, de bocht en verbind hieraan het 10 cm stuk en de voetplaten voor tegen de muur.

Stap 3

Spuit eventueel het rek in de gewenste kleur. In de materialenlijst hiernaast staat zwarte zijdeglans lak, maar dat kan natuurlijk elke andere kleur zijn - je kan heel eenvoudig de zwarte lak uit je boodschappenlijstje verwijderen, door op de 'prullenbak' naast het product te klikken.

Stap 4

Wanneer je het wandrek hebt gespoten in de kleur van jouw keuze, kan je (na het drogen!) het rek vastmaken aan de muur. Gebruik hiervoor een paar goede pluggen en schroeven zodat je wandrek stevig aan de muur is bevestigd!