Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

 • NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar IJzerwaren
 4. Terug naar Profielen & platen
 5. Terug naar Platen

Platen

Filteren

Sorteren op:
i

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Verkocht door

  Aankoopmogelijkheden

  Materiaal

83 producten
Sorteren op:
i

Alberts gladde plaat 600x1000mm

Alberts gladde plaat 600x1000mm

Thuisbezorgd / Ophalen

37,

99

Koop jouw platen bij Brico - Soorten platen en gebruik

Om te beginnen is een plaat een stuk metaal dat wordt verkregen door walsen, en de vorm heeft van een rechthoekig parallellepipedum. Het is een ideaal materiaal voor de dakbedekking van gebouwen. Een metalen plaat is sterk, licht en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is ook duurzaam. Bij de reparatie van een dak kan plaatstaal rechtstreeks op het oude dak worden gelegd. Je kunt het ideale plaatwerk voor jouw behoeften en smaak vinden in ons ruime assortiment op onze website en van bekende merken zoals GAH Alberts.

Er zijn veel verschillende soorten platen, afhankelijk van hun afwerking en afmetingen.

Per afwerking en materiaal :

 • Gegalvaniseerde staalplaat: Dit is een staallegering met een beschermende zinklaag. Wegens zijn uitgebreide duurzaamheid, sterkte en vervormbaarheid, is het het populairste type van blad met consumenten.
 • Ruw plaatstaal: Bekend om zijn sterkte en taaiheid, wordt het wijd gebruikt voor vele toepassingen.
 • Golfplaten: Golfplaten zijn beroemd in de dakbedekkingsindustrie. Het is niet alleen gemakkelijk te installeren, maar bevordert ook de afvoer van regenwater.
 • Geribbeld plaat
 • Geperforeerde plaat: Dankzij de verschillende mogelijke vormen en perforatiepatronen is deze zeer populair. Dit soort beplating wordt gebruikt om ventilatieopeningen in gebouwen af te dekken of om binnenafscheidingen te maken.
 • Voorgelakte plaat
 • In reliëf gemaakte of geprofileerde plaat
 • Gegraveerd plaat

Naar grootte:

 • Blad (dunne dikte)
 • Dunne plaat (gemiddelde dikte)
 • Zware plaat (grote dikte)

Gebruik en plaatsing van je platen

De toepassingsgebieden voor de verschillende soorten platen zijn gevarieerd en uitgebreid. Een plaat kan worden gebruikt als dakbedekking voor daken of voor constructies zoals bruggen. Een plaat wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van liften, afschermingen, poorten, leuningen en balustrades. Doe-het-zelvers kunnen kleine hutten maken of bouwen met behulp van een plaat en een paar gereedschappen.

Plaatstalen wordt gebruikt in de bouw. Zij hebben het voordeel van een hoge dichtheid, die een optimale sterkte en duurzaamheid garandeert. Plaatstaal kan op vele gebieden worden gebruikt: commercieel, agrarisch, buiten zoals een tuin, of residentieel.

Een plaat biedt veel speelruimte bij het vormgeven! Voor het snijden is geen industriële uitrusting nodig, dankzij de geringe dikte.

Idealiter zou een decoupeerzaag moeten worden gebruikt voor precisie en een gladde afwerking. Daartoe is het van belang beide uiteinden van de te snijden plaat vast te zetten, om te voorkomen dat deze tijdens de bewerking verschuift.

Naast het snijden is het ook mogelijk om de plaat naar jouw wensen te buigen. Daartoe moet de plaat tussen twee vlakke materialen worden geplaatst en vervolgens stevig worden vastgeklemd met een bankschroef. Het te buigen deel wordt uitgespaard en vervolgens met een profiel gebogen. De verbinding kan worden gemaakt met schroeven en klinknagels, aangezien dit materiaal gemakkelijk te perforeren is. Het gebruik van dubbelzijdige kleefband is ook mogelijk. Tot slot ben je vrij om de gewenste afwerking aan te brengen op jouw eindproduct.

Koop jouw platen online

Heb je het juiste plaatwerk voor jouw behoeften gevonden? Bestel jouw platen gemakkelijk en snel via onze website, voor levering aan huis of afhaling in de winkel van jouw keuze. Heb je vragen over het gebruik en de plaatsing van jouw platen? Bezoek je dichtstbijzijnde winkel; onze experts helpen je graag met jouw werkaanvragen! Je kunt ook ons forum Voor de makers bezoeken, dat gewijd is aan allerlei werkzaamheden voor jouw huis en tuin.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2023 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten