1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Elektrisch gereedschap
 4. Terug naar Gereedschapsaccessoires
 5. Terug naar Schuurbladen

Schuurbladen

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  Gewicht

  Volume (L)

  Toepassing

14 producten
Sorteren op:

Bosch schuurplateau PEX 125mm

Bosch schuurplateau PEX 125mm

Schuurbladen

21,

99

Hieronder biedt Brico/Plan-it je een uitgebreid aanbod van schuurbladen aan. In het schuurwerk herkent men de hand van de meester. Hoewel velen misschien liever een omweg rond dit klusje zouden maken, is schuren bij veel karweien net de sleutel tot een uitstekende afwerking. En dat begint natuurlijk allemaal met de keuze van het juiste schuurblad. Kom daarom snel met ons mee en ontdek onze beste schuurbladen aan uiterst scherpe prijzen.

De Brico/Plan-it schuurbladen

Veel van onze schuurbladen passen vandaag de dag natuurlijk naadloos op bepaalde machines. Onze schuurmachineszijn terug te vinden in de afdeling gereedschap en installatiemateriaal, onder het elektrisch gereedschap. Je vindt er machines voor het kleine en het grote werk: bandschuurmachine, excentrische machines en multischuurmachines, delta- of vlakschuurmachines.

Onze schuurbladen vind je ondertussen uiteraard op deze pagina en behoren tot de afdeling accessoires. Hier bieden wij je allerlei types en korrelgroftes aan, telkens van de hand van topmakers zoals Wolfcraft, Stanley, Makita, Worx, Sencys en Bosch. De bladen verschijnen in alle vormen (rond, driehoek, rechthoek), zijn al dan niet geperforeerd en voorzien van een kleefstrook voor applicatie op een passende machine. Verder werd ook aan de manuele vakman gedacht met aangepaste schuurblokjes, schuursponzen, schuurlinnen en schuurpapier voor diverse ondergronden en karweien.

Je Brico/Plan-it schuurblad gebruiken

Bij het kiezen van het juiste schuurblad zijn je klus, de ondergrond en het gewenste eindresultaat van belang. De meeste schuursystemen worden daarbij opgebouwd in verschillende werkfases, die elk een eigen korrelgrofte vereisen: van grover naar fijner, van voorbereiding naar afwerking. De grofheid van je blad wordt aangeduid in korrelgrootte: hoe groter de korrel, hoe grover. Grof papier kan dan zo weinig als 16 korrels bevatten, fijn papier zoveel als 12000. Hoe grof je moet beginnen en hoe fijn je moet afwerken hangt af van je klus. Metaalwerken behoeven doorgaans bijvoorbeeld een heel fijne aanpak, verfwerken blijven dan relatief grof. Gemiddeld ziet men 60 als grof, 120 als fijn en 240 als zeer fijn.

Verder kan het altijd handig zijn om voor speciale klussen speciale schuurbladen in te zetten, zoals blokjes, sponzen en schuurlinnen. Zij bieden het voordeel van de flexibiliteit en laten bovendien nat schuren toe. Dit kan erg handig zijn wanneer je rondingen, hoeken of plafonds moet schuren/wassen, bijvoorbeeld ter voorbereiding van schilderwerken. Heb je nog vragen over schuurbladen? Aarzel niet om je te wenden tot onze specialisten.
 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2022 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten