Hellende daken isoleren

  • stappen
    6

Stap 1

Plaats tussen de gordingen, aansluitend tegen het onderdak, houten regels die even dik zijn als de isolatie. Pas de hart-op-hart afstand aan op de maat van de uiteindelijke wandafwerking, zoals gipsplaten. Zorg ervoor dat het onderdak water- en kierdicht blijft. Schroef de regels dus niet vast in het onderdak maar bevestig ze aan de gordingen.

Stap 2

Breng boven de gordingen isolatiestroken tussen de kepers aan.

Stap 3

Na verwijdering van de verpakkingsfolie ontrolt de plaat vanzelf en neemt deze haar verwerkingsdikte aan. Snijd voor een zelfklemmende plaatsing zonder bijkomende bevestigingen de plaat in de dwarsrichting tot stroken die enkele mm's breder zijn dan de afstand tussen de kepers.

Stap 4

Plaats het dampscherm (Rockfol PE-folie) aan de warme zijde (interieurzijde) van de constructie.

Stap 5

Niet de folie elke 100 mm vast op de regels en laat de banen onderling circa 100 mm overlappen. Plak naden en eventuele perforaties af met ROCKWOOL tape.

Stap 6

De spouw die door de latten achter de wandafwerking zoals gipsplaten ontstaat, kan gebruikt worden om leidingen door te voeren, doe dit voor de dampremmende folie langs. Plaats bij dikkere leidingen of inbouwspots dikkere latten om schade aan de folie door hitte te voorkomen.