Een loungeset in je tuin of op je terras is de must have voor deze zomer. Het is de ideale plek om te genieten van een goed boek of van een uitgebreid aperitief met vrienden. Met de juiste accessoires maak je deze plek nóg gezelliger. Bovendien zijn deze extra’s niet alleen leuk om je buitenstekje aan te kleden, maar kunnen ze ook erg handig zijn. Hier zijn onze tien favorieten van 2021! 

 

Schep sfeer met verlichting

Grondspots in de tuin zorgen meteen voor extra gezelligheid! Kies voor verplaatsbare lampen naast je lounge en hang een lichtslinger op aan de muren. Licht is niet alleen een sfeermaker, maar zorgt er ook voor dat je ’s avonds wat langer buiten kunt blijven. Met een verlicht krukje mag je dat zelfs letterlijk nemen!

Voeg kussens toe

Om je loungeset nog comfortabeler te maken en om hem te stylen, heb je de keuze uit verschillende kussens. Ga voor neutrale tinten of mix en match verschillende kleuren en motieven voor een zomers gevoel.

Kies een terrasverwarmer voor lange avonden

Ook in de zomer kan het plots erg fris worden wanneer de avond valt. Maar dat is geen reden om je buitendagje te beëindigen! Een terrasverwarmer zorgt meteen weer voor een aangename temperatuur, zodat je nog uren kunt blijven zitten.

Ga voor een gezellige vuurkorf

Wat is er leuker dan je ’s avonds verwarmen aan een echt vuur? Haal die gitaar en marshmallows maar boven! Een vuurkorf is niet alleen supergezellig, maar ook een pak veiliger dan een echt kampvuur. Bovendien beschadig je de ondergrond op deze manier niet.

Potten en planten mogen niet ontbreken

Planten mogen natuurlijk niet ontbreken in je oase. En met de juiste bloempotten schep je helemaal een zomerse sfeer. Klassieke terracottapotten met lavendel zorgen voor dat zuiderse gevoel, terwijl houten exemplaren garant staan voor een natuurlijke look. Vorstbestendige plastic bloembakken in felle kleuren zijn dan weer vrolijk en speels.

Schaf een handige opbergbox aan

Na een dagje chillen, heb je echt geen zin om te zeulen met de kussens van je loungeset. Gelukkig kun je ze veilig en droog opbergen in een ruime box. Daarin zijn ze beschermd tegen uv-straling, regen en andere beschadigingen.

Creëer schaduw met een parasol

Een parasol creëert een welkom schaduwplekje. Je hebt de keuze uit een enorm aanbod: klassiekers met een voet in het midden, overhangende modellen, ronde, vierkante of zelfs driehoekige exemplaren! Die laatste zijn perfect wanneer je alleen in een klein hoekje van je lounge wat schaduw wilt of wanneer je niet veel plek hebt op je balkon.

Maak het romantisch met buitenkaarsen

Grote kaarsen in terracottaschalen zorgen voor sfeer en geven een zalig parfum af. Een citronellageur helpt bovendien tegen vervelende muggen op je terras.

Geniet altijd met een terrasoverkapping

Doet de zon iets té hard haar best? Dan kan een terrasoverkapping de nodige schaduw bieden. Zo hoef je niet meteen naar binnen te vluchten voor de warmte, maar kun je blijven genieten van je buitendagje.

Een barbecue: dé favoriet

Een barbecue is en blijft de lieveling van elke tuin- , terras- of balkoneigenaar. Tijdens de zomermaanden kun je haast niet zonder, tenminste als je niet jaloers wil zijn op die heerlijke geuren uit de tuin van je buurman. Eén ding is zeker: met een buitensalon én een barbecue kom je de komende tijd je huis niet meer in en leef je buiten.

Op zoek naar leuke accessoires voor je lounge? Neem dan eens een kijkje bij een Brico en BricoPlanit in je buurt of bestel ze gewoon online!