Spiegeltje spiegeltje…. Iedereen heeft wel een spiegel in huis. Spiegels zijn er in de eerste plaats natuurlijk om je look te checken voor je de deur uit gaat. Daarnaast kun je je spiegel puur ter decoratie aan de wand gebruiken, of als extra lichtbron. Spiegels kom je overal in huis tegen: van de wc tot de slaapkamer. Ben jij op zoek naar een nieuwe spiegel? Of heb je wellicht hulp nodig bij het zelf maken of monteren van je spiegel? In deze blog helpen je op weg met het maken van je keuze.

1. Zeshoekige spiegel

De originele vorm van deze vijf- zes- en zevenhoekige spiegels valt gelijk op aan jouw muur! Wie wil daar nu geen blik op (of in) werpen? Je kunt de spiegel op een plank zetten, of aan de wand ophangen. Een aantal spiegels aan elkaar bevestigen levert een speels bijenkorf-motief op.

abeautifulmess.com
mamieboude.com
fantasticfrank.com
happyinteriorblog.com

2. Passpiegel op wandrek

Met deze handige passpiegel op wandrek zit jouw haar altijd goed! En hij staat nog leuk in je kamer ook. In dit maakrecept zie je hoe je de passpiegel zelf maakt. 

3. Spiegel van houten kralen

Zeer chique is deze ronde spiegel met houten kralenketting eromheen. Hij staat prachtig aan een witte wand of boven de schouw. De kralen rijg je aan een touw van bijvoorbeeld visdraad en vouw je eenvoudig om een bestaande ronde spiegel heen. Hoe je dit pareltje maakt bekijk je in deze omschrijving

sinnenrausch.nl
sinnenrausch.nl

4. Opklapbare spiegel

Dit meubelstuk is wel heel veelzijdig! Het is een spiegel en opklaptafel in één, handig voor kleinere ruimtes zoals een studeer- of studentenkamer.


5. Spiegel als lichtbron

Als je je spiegel vlakbij of (schuin) tegenover je raam plaatst, creëer je automatisch een ruimtelijk effect en natuurlijke lichtbron. Een gouden tip voor donkere ruimtes die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken. Ook kun je áchter je spiegel een lamp plaatsen. Dat geeft een bijzonder stoer effect op zo'n bakstenen muur. 

bloglovin.com
sediarreda.com

6. Wandspiegel met plankje

Zoek je een spiegel voor in de gang of in de badkamer, waar je ook je borstel, make up of andere cosmetische benodigdheden op kwijt kunt? Dan is dit dé spiegel voor jou! In het maakrecept zie je hoe je de spiegel met bijpassend plankje maakt. 

7. Spiegeltje aan de wand

Hoe meer spiegel, hoe beter? Dat gaat zeker op voor deze twee wanden. Over licht en ruimte gesproken...!

monocoat.us
deringhall.com

8. Triangel spiegel

We begonnen deze top 8 met originele zeshoekige spiegels. Een ander vorm die je niet vaak tegenkomt, is de driehoek! Je kunt er leuk mee variëren en combineren en ze passen zowel in je woonkamer als badkamer. Je maakt deze vrolijke driehoekjes eenvoudig zelf.

tudoorna.com
urbanoutfitters.com

Welke spiegel mis jij in je interieur? Veel maakplezier!