Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar IJzerwaren
 4. Terug naar Veiligheid
 5. Terug naar Spanbanden

Spanbanden

Filteren

Sorteren op:
i

  Verkocht door

  Merken

  De beste prijzen

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

98 producten
Sorteren op:
i

Baseline spanbanden 3,5m 2 stuks

Baseline spanbanden 3,5m 2 stuks

Thuisbezorgd / Ophalen

Permanent 

lage 

prijs 

10,

49

per m 3,-

De voordelen van het gebruik van spanbanden bij jouw klus!

Deze banden kunnen worden gebruikt voor het vastbinden of omsluiten van voorwerpen. Je hebt vast wel eens iets gekocht dat net niet in de auto paste. Vaak is dan je eerste ingeving om het vast te zetten op het dak van de auto. Door deze banden te gebruiken blijft alles netjes op het dak zitten en gaat het niet ineens schuiven. De band klemt in dit geval de lading strak tegen het dak aan. Hierdoor is het veiliger voor jezelf en voor andere weggebruikers. Uiteraard is het nog handiger om alles in een aanhanger te vervoeren en daarin alles vast te zetten. De banden zijn verkrijgbaar in meerdere diktes en materialen. Een dikke band verdeelt de kracht gelijkmatig over een breder oppervlak dan een dunne band. De gespen zijn van plastic of metaal. Een metalen gesp is sterker en kan meer kracht weerstaan. In plaats van een gesp kun je ook kiezen voor haken die in elkaar passen. Deze sluiting is ideaal wanneer je de band meerdere malen wilt omwikkelen.

Waar gebruik ik spanbanden voor en wat gebruik ik er bij?

Vastklemmen kan handig zijn wanneer je voorwerpen wilt vervoeren, opslaan of een verhuizing hebt. Wanneer je deze techniek gebruikt voor de opslag van voorwerpen zorgt het er voor dat al jouw spullen effectiever kunnen worden opgeslagen. Door ze samen te binden nemen ze minder ruimte in beslag en door ze ergens aan vast te binden kun je nutteloze ruimtes een functie geven. Een nutteloze ruimte kan een plafond of muur zijn. Wanneer je een plafond hebt met balken en je hangt er iets aan dan wordt de ruimte van het plafond ook benut voor opslag.

Hoe voer ik mijn klus uit met spanbanden van Brico/Plan-it?

Allereerst dien je te beslissen welk voorwerp je vast wilt zetten en waar deze moet komen. Vervolgens leg je het voorwerp op zijn plek en wikkelt de band er om heen. Let er hierbij op dat de band om zowel het voorwerp als de ondergrond gewikkeld zit. Een plank op het dak van de auto dient dan op meerder punten aan de auto vast te zitten. Wanneer je alle posities hebt bepaald en de plank op zijn plek zit trek je de band strak en maak je de sluiting vast. Wanneer alles eenmaal op zijn plek zit doe je nog een laatste controle om te zien of het goed vast is en vervolg je de reis.
 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2023 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten