• NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Elektrisch gereedschap
 4. Terug naar Gereedschapsaccessoires
 5. Terug naar Gatenzagen

Gatenzagen

Filteren

Sorteren op
i

  Merken

  Kleurfamilie

  De beste prijzen

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  Gewicht

  Volume

  Diameter (mm)

  Maximale snij-/zaagdiepte

  Materiaal

  Toepassing

  Type materiaal

105 producten
Sorteren op:
i

Baseline gatenzaagset – 7 stuks

Baseline gatenzaagset – 7 stuks

Gatenzagen

Permanent 

lage 

prijs 

6,

29

Wat zijn gatenzagen en hoe werken ze precies?

Een zaag is gemaakt van een harde metaalsoort en heeft diverse punten die tanden worden genoemd. Wanneer een zaag door hout heen gaat schraapt elke tand steeds een stukje meer van het hout af. De tanden kunnen gelijk zijn aan elkaar, maar kunnen ook afgewisseld worden met grote en kleinere tanden. Deze structuur in combinatie met de kracht van de gekozen metaalsoort bepaalt voor welke materialen de zaag te gebruiken is. Zo heb jefiguurzagen die enkel te gebruiken zijn voor dunne plankjes hout, of je hebt een kleine zaag dat geschikt is voor metaal. Een gatenzaag werkt ongeveer hetzelfde als een gewone zaag, alleen deze is gevormd in een cirkel. Een gatenzaag wordt aangedreven door je boormachine en draait rond met grote snelheid. De tanden van de zaag schrapen dus snel stukjes af, waardoor een perfect rond gat ontstaat. Bij het zagen van een gat of gleuf komt veel wrijving kijken, waardoor er een hitte ontstaat. Veel zaagmachines hebben hier dan ook een speciaal koelsysteem voor.

Waar kan ik gatenzagen voor gebruiken?

Je kunt deze vorm van zagen gebruiken voor bijna elke situatie waarin je een rond gat nodig hebt. Meestal staat een rond gat netter of is deze praktischer dan een vierkant of rechthoekig gat. Een goed voorbeeld is wanneer een ronde pijp door een muur heen moet.

Gatenzagen gebruiken om het installeren van kabels te vereenvoudigen.

Deze manier van zagen is ook uitermate geschikt om de installatie van kabels eenvoudiger te maken. Door eerst een rond gat te maken en deze netjes glad te maken kunnen de kabels minder snel beschadigen of blijven steken dan in een gat met hoeken. Daarnaast staat het ook netter op plekken waar het gat in het zicht zit. Kabels kunnen worden samengebonden tot een nette bos en afhankelijk van de grote kan het gat hierop worden aangepast. De betreffende zagen zijn er voor alle soorten materialen, waardoor er altijd wel een zaag te vinden is die perfect aansluit op jouw klus. Wil je liever eerst nog wat extra advies over de juiste zaag? Dan kun je eenvoudig contact opnemen met onze klantenservice en advies vragen aan een expert. Ook kun je onze blog raadplegen voor de ervaringen en het advies van andere klussers. Gatenzagen kopen kan eenvoudig via onze site of in een Brico/Plan-it vestiging bij jou in de buurt.
 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2023 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten