1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Elektra
 4. Terug naar Meetapparatuur

Meetapparatuur

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Kleurfamilie

  Aankoopmogelijkheden

  Binnen/buitengebruik
  i

  Gewicht

  IP-beschermingsklasse

  Met Smart home technologie

  Serie
  i

  Type materiaal

  Afwerking

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

  Met digitale display

  Aantal accu's/batterijen bijgeleverd
  i

  Energiebron

  Lengte snoer/kabel/slang

  Materiaal

  Type accu/batterij

  Bereik

  Bedraad of draadloos

11 producten
Sorteren op:

Chacon EcoWatt 550 elektriciteitsmeter

Chacon EcoWatt 550 elektriciteitsmeter

Meetapparatuur

17,

99
icon

Waarvoor dient onze meetapparatuur ?

Elektrische meetinstrumenten worden gebruikt om verschillende parameters met betrekking tot elektrische stromen te meten. Dankzij de technologische vooruitgang maken deze instrumenten jouw leven gemakkelijker en kan je controleren of je installaties al dan niet goed werken. Of het nu gaat om een spanningmeters, multimeters of locators, elk apparaat heeft zijn eigen specifieke kenmerken en stelt je in staat om parameters op verschillende manieren te meten. Zo kan je altijd weten of de stroming goed doorkomt.

Een elektrische tester of een multimeter?

Zijn de elektrische circuits niet echt je ding? Je hoeft geen expert te zijn om te weten of je installatie werkt. Apparaten zoals spanningmeters zijn eenvoudig te gebruiken: er is geen voorinstelling nodig. Verbind de meetapparatuur met een elektrische bron en detecteer een stroomtoevoer. Denk er altijd aan om je meetapparaat te testen op een veilige stroombron om te controleren of het goed werkt.

Ben je een liefhebber van elektromechanica en wil je precieze parameters kunnen meten? Kies dan voor een multimeter. Dankzij een multimeter hebben de spanning, de intensiteit en de weerstand van de elektrische circuits geen geheimen meer voor u. Een multimeter met een digitale wijzerplaat laat je toe om gemakkelijker te lezen dan een multimeter met een analoge wijzerplaat.

Je vindt alles terug wat je nodig hebt in het assortiment meetapparatuur in onze webshop.

Elektrische installatie en veiligheid

Overal waar elektriciteit stroomt, komen deze meettoestellen van pas. Met deze meetapparatuur kan je nog niet weten of je installatie goed is uitgevoerd of voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Voor advies en uitleg over de verschillende soorten elektrische installaties kan je terecht op onze Adviespagina. Je vindt hier interessante artikelen die helpen begrijpen hoe elektrische circuits werken. 

Hoewel deze meettoestellen over het algemeen eenvoudig te gebruiken zijn, is het werken in de buurt van elektriciteitsnetten nog steeds een activiteit die soms gevaarlijk kan zijn. Voorzichtigheid is daarom geboden bij het gebruik van deze apparaten. Lees de gebruiksaanwijzing en de voorzorgsmaatregelen of het advies voor gebruik goed door voordat je eraan begint. Vraag professionele of ervaren mensen om informatie en vraag hun hulp en begeleiding voor elektrische installaties.