• NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Tuin & Buitenleven
 3. Terug naar Bestrating
 4. Terug naar Terrastegels
 5. Terug naar Betontegels

Betontegels

Filteren

Sorteren op
i

  Merken

  Kleurfamilie

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  Prijs per ㎡

  Dikte

  Materiaal

  Serie
  i

  Vorm

  Afwerking

16 producten
Sorteren op:
i

Coeck betonplaat 30x30x4cm grijs 108st + pallet 3004837

Coeck betonplaat 30x30x4cm grijs 108st + pallet 3004837

Op bestelling

10,

70

per ㎡

Pakket prijs 104,-


Koop je betontegels online bij Brico – BricoPlanit

Ontdek een breed assortiment aan tuintegels bij Brico - BricoPlanit. Betonnen tegels zijn ideaal voor de aanleg van een pad of een terras in je tuin. De standaardmaten van betontegels zijn 30x30cm of 40x40cm en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, rood of grijs. Met een gemiddelde dikte van zo’n 3 tot 4 cm passen onze betontegels perfect in je buitenomgeving dankzij hun natuurlijke en elegante uitstraling. Voor de aanleg van een stoeptegel kies je best voor een grijze betonnen tegel met een dikte van 4 cm en een breedte van 30 cm.

Onze betontegels bieden je de volgende voordelen: een decoratieve toets voor je tuin, terras of zelfs zwembad. Dankzij betontegels geef je je buitenomgeving een langere levensduur, een antislip laag die bovendien ook weerbestendig is. Met behulp van een hogedrukreiniger kan je op een eenvoudige en snelle manier je tegels weer glans geven.

Ontdek ons breed assortiment aan betontegels

Bekijk zeker ook eens ons assortiment keramische tegels, natuursteen tegels of rubberen tegels. Als je tijd wilt besparen, kies dan voor grind of kiezels. Ontdek ook onze Japanse tegels: een soort onregelmatig gevormde betonnen stoeptegel, die meteen op de grond gelegd wordt en een pad vormt dat beschut is tegen vocht.

Tips voor het leggen van je betontegels

Om een goede en weerbestendige bestrating aan te leggen die lang meegaat, moet je eerst met bepaalde zaken rekening houden. Bepaal allereerst het gebied dat je wenst aan te leggen en baken dit af met palen en een gespannen touw.

Gebruik voor het versnijden van de tegels een lijstnagel en een slijpmachine met een diamantschijf die geschikt is voor het snijden van beton. Vergeet jezelf niet uit te rusten met de nodige beschermingskledij wanneer je tegels snijdt: handschoenen en een veiligheidsbril beschermen je tijdens de uitvoering van het snijwerk.

Om je oppervlak met zand te beleggen ga je best als volgt tewerk: graaf het te bewerken oppervlak met een schop tot een diepte van zo’n 10 cm. Om de waterafvoer te vergemakkelijken, voorzie je best een helling van 1 tot 2 cm per meter, aan de overzijde van je huis. Druk de grond goed aan over het hele oppervlak. Als de grond nog wat los is, graaf dan 10 cm meer bij. Wij raden je aan een gronddoek te plaatsen om onkruidgroei te voorkomen.

Leg vervolgens spanten van ongeveer 5 cm hoog en plaats nadien het zand tot op dezelfde hoogte als de spanten. Verspreid het zand met behulp van een hark en verzeker jezelf dat de spanten vlak liggen met een waterpas.

Je bent klaar om de eerste tegel te leggen! Om te beginnen, plaats je de eerste tegel in een hoek en zorg ervoor dat je niet op het zand loopt. Duw de tegel aan in het zand met een hamer. Controleer of je tegel recht ligt met behulp van een liniaal en een waterpas. Ga dan verder naar de tweede tegel door deze naast de eerste te plaatsen.

Als je terras al beschikt over een betonnen vloer, breng je in dit geval een laag mortel aan op dit oppervlak. Leg vervolgens je betontegels aan op de hierboven beschreven wijze. Eindig met de afwerking: wanneer alle tegels geplaatst zijn, verwijder je het overbodige zand of mortel met behulp van een borstel.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2023 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten