Handdoekenrek maken voor in de badkamer

  • Kosten
    €13.58
  • Totaal aantal stappen
    10

Stap 1

Begin met het bepalen van de ruimte in de badkamer van jouw huis! Je kunt het handdoekenrek namelijk zo groot maken als je zelf zou willen. In dit geval maakten we het rek 220 cm lang, 15 cm breed en 20 cm hoog, zoals te zien op de tekening. Er zijn twee vakken van 60 cm voor handdoeken. Gebruik je grotere handdoeken en heb je meer ruimte nodig? Maak dan de vakken groter! Is de badkamer te klein voor 220 cm? Je kunt ook één vak voor handdoeken maken. Je zou de bak hier dan eventueel ook breder kunnen maken zodat je er 3 of 4 naast elkaar zou kunnen hangen.

Stap 2

Als je bepaald hebt welke maten je gaat gebruiken, ga je de planken op maat zagen. Of je volgt de zaaglijst hieronder. Dit heb je nodig: - 2 planken van 220 cm bij 20 cm voor de lange zijkanten; deze zaag je in verstek - 1 van 220 cm bij 15 cm voor de onderkant - 2 van 15 cm bij 20 cm voor de korte zijkanten; deze zaag je in verstek - 2 van 11,4 cm bij 18,2 cm voor de tussenschotjes, deze houden de roedes vast - 1 van 40 cm bij 11,4 cm voor de gaten. Tip: Je kunt de planken in verstek zagen waardoor je ze eenvoudig aan elkaar kunt lijmen.

Stap 3

Maak het frame. Dit zijn de twee lange planken en de twee kleine planken op de kopse kant hiervan. Doordat de planken in verstek gezaagd zijn, kun je ze eenvoudig aan elkaar lijmen door middel van het gebruik van tape.

Stap 4

Plaats vervolgens de halve onderkant. Let op, de onderkant waar de handdoeken komen te hangen moet natuurlijk open blijven!

Stap 5

Plaats vervolgens de vier plankjes die in het frame komen. De plek is afhankelijk van de grootte van de handdoeken.

Stap 6

Plaats vervolgens de ronde grenen stok. In dit geval heeft het ene vak er één en de andere twee.

Stap 7

Zaag in het plankje die op de bovenkant komt gaten met een gatenboor. Hier kun je vervolgens je stijl/krultang, scheerapparaat of shampooflesjes en dergelijke inzetten. Ernaast is er een open vakje voor andere spullen.

Stap 8

Het geheel is klaar, maar nog niet geverfd! Verf het geheel in een kleur die bij jouw badkamer past en laat het rek drogen.

Stap 9

Vervolgens wordt het rek met schroeven vastgezet aan de muur.

Stap 10

Ziehier het eindresultaat! Veel plezier met het maken van je eigen handdoekenrek!