Kleuradvies voor de keuken: wit, rood of groen

In de keuken wordt er niet enkel gekookt, het is ook een sociale ruimte waarin je veel tijd doorbrengt samen met je gezin. Naast een lekkere geur, mag er ook zeker een aangename sfeer hangen. Voor de keuken wordt er meestal wit gekozen. Een witte keuken ziet er strak en hygiënisch uit. Hou je van kleur, dan kies je het best voor rood of groen – kleuren die de eetlust stimuleren. Maar natuurlijk betekent dat niet dat je heel je keuken moet verven. Geef een muur, enkele planken of kastjes een kleurtje of kies een aantal barkrukken in de kleur van je accentmuur.

Kleuradvies voor de woonkamer: beige of grijs

Door je woonkamer een kleurtje te geven, krijgt de ruimte meer karakter. Maak van je woonkamer een echte blikvanger met een accentmuur in een felle kleur of met geometrische vormen. Liever een wat rustiger gevoel in je woonkamer? Kies voor kleuren zoals beige en grijs en omarm de gezelligheid. Of misschien is Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, wel helemaal jouw ding. Het is een warme, natuurlijke en neutrale kleur die evenwicht uitstraalt en andere kleuren extra in de verf zet.

Kleuradvies voor de slaapkamer: wit, blauw, groen of geel

Je slaapkamer is de ruimte waar je volledig tot rust komt. Zachte, rustige kleuren zijn hier dan ook de keuze bij uitstek. Kies naast wit voor zachte tinten blauw, groen of geel. Wakker worden in een kleurrijke ruimte, geeft meer energie bij het opstaan. Vermijd de kleuren paars, bruin en grijs in je slaapkamer, want die zouden voor een minder goede nachtrust zorgen.

Kleuradvies voor de kinderkamer: felle kleuren

Een kinderkamer mag de creativiteit en speelsheid van je kind reflecteren en dus wat meer kleur hebben. Denk aan fel geel, groen of oranje. Of ben je een ouder met artistiek talent? Gebruik de witte muur van de kinderkamer als canvas en laat je borstel maar dansen.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer interieurtips voor je woning of het juiste materiaal om je verfklus succesvol af te ronden? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!