Voor hoeveel personen wil je grillen?

Hoeveel vrienden, familieleden of buren nodig je uit op je befaamde barbecuefeestjes? Het aantal eetgasten bepaalt natuurlijk hoe groot je barbecue moet zijn. Kook je vaak voor grotere groepen, dan kies je het best voor een houtskoolbarbecue met een groot kookoppervlak. Zijn jouw barbecuefeestjes eerder intiem? Kies dan voor een compacter model.


Waar gebruik je je houtskoolbarbecue?

In de tuin, het park of zelfs op je terras: je kan op heel wat plaatsen barbecueën. Let er natuurlijk wel op dat je het veilig houdt. Pas je nieuwe barbecue aan aan de ruimte die je hebt. In het comfort van je eigen tuin kun je gemakkelijk kiezen voor een groter toestel met meer opties. Op je terras kies je het best voor een compacte houtskoolbarbecue. Kook je graag op locatie, zoals in het park of op een picknickplekje langs het water? Dan is een draagbare barbecue met handvaten of een wegwerpbarbecue jouw ding. Verkies je om je barbecue op een vaste plek te hebben, overweeg dan een betonnen of stenen barbecue. Zo goed als alle stenen en betonnen barbecues zijn geschikt voor hout, houtskool en briketten.


Deksel of geen deksel?

Barbecueën met of zonder deksel, er zijn enkel verschillen. Als je zonder deksel kookt, ligt je vlees recht boven de warmtebron. Dit is ideaal voor het bakken van kleinere stukken vlees zoals satés en hamburgers. Je moet je vlees natuurlijk wel op tijd omdraaien zodat het niet aanbrandt. Kook je met een barbecue met deksel, dan vang je de hitte in het toestel. Je vlees gaart door de warmtebron onderaan, maar ook door de hitte van je barbecue. Je zal je vlees nog moeten draaien, maar het is sneller en gelijkmatiger gaar.


Welke opties wil je in je houtskoolbarbecue?

Je kunt je barbecue eenvoudig houden, maar ook kiezen voor handige opties zoals extra werkruimte om je vleesschalen op te zetten of de laatste hand te leggen aan je gerechten. Daarnaast is een asopvang een hele hulp bij het reinigen van je barbecue. Heel wat houtskoolbarbecues beschikken ook over een thermometer. Tijdens het bereiden kun je zo makkelijk in het oog houden wat er binnenin je barbecue gebeurt. Vul je set aan met tal van handige barbecue-accessoires en maak er een geweldig barbecuefestijn van.


Brico en BricoPlanit helpen je graag

Op zoek naar nog meer barbecuetips of handig advies bij het kiezen van je barbecue of barbecue-accessoires? Lees dan onze andere artikels op onze blog. Natuurlijk kun je ook steeds in een van onze winkels terecht voor advies op maat.