Check je huurcontract of reglement

Voor je begint te fantaseren over al dat heerlijke vlees op de rooster, is het belangrijk om je huurcontract grondig te bekijken. In sommige gebouwen geldt er namelijk een barbecueverbod.


Kies een compacte barbecue voor je balkon

Een balkon of terras is meestal niet zo groot. Met een compacte barbecue geniet je bij warmer weer op je balkon van grillplezier. Kies voor een elektrische barbecue of een toestel dat werkt op houtskool of gas. Zorg er ook zeker voor dat je de belangrijkste barbecue-accessoires in huis hebt.


Vermijd overlast voor de andere bewoners van het appartement

Barbecueën zonder rook te creëren, is quasi onmogelijk. Om je buren zo weinig mogelijk overlast te bezorgen, kun je die rookvorming wel zoveel mogelijk beperken. Hoe je dat juist doet? Gebruik liefst geen aanmaakblokjes om je barbecue aan te steken. Een andere goeie methode is om alumniumfolie of aluminium bakjes op je kolen te leggen. Zo drupt er minder vet op de kolen en ontstaat er minder rook. Je kiest ook het best voor een barbecue met deksel. Zo houd je rook en geurtjes tegen en bij mogelijke vlammen kun je de barbecue makkelijk sluiten.


Veiligheid eerst

Sluit je ramen en deuren voor je eigen veiligheid en die van je buren. Houd een blusemmer of brandblusser bij de hand. Zo kan je snel ingrijpen als het fout zou lopen. Plaats je barbecue uit de wind. Na het barbecueën dek je de asresten af met een laag zand. Dek je barbecue hierna af zodat het zand niet gaat waaien. 

Brico en BricoPlanit helpen je graag

Op zoek naar nog meer barbecuetips of advies bij het kiezen van je barbecue of barbecue-accessoires? Lees dan onze andere artikels op onze onze blog. Natuurlijk kun je ook steeds in een van onze winkels terecht voor advies op maat.