Nieuwe materialen maken kleurrijke en praktische ontwerpen mogelijk,waardoor uw fantasie de vrije loop krijgt..
Ook technologie is hier aanwezig…hydromassage, meerstralige douches, zelfs de lichttherapie...


Onmisbaar bij de inrichting van een badkamer:De inrichting van de badkamer

Afgezien van uw voorkeur inzake inrichting, zult u bij het ontwerpen of renoveren van uw badkamer keuzes moeten maken in functie van o.a. de oppervlakte, het aantal gebruikers en het budget dat u kunt besteden:

Denk goed na om zeker geen fout te maken, want eens alles is geplaatst, zal het zeer moeilijk zijn om de verschillende elementen nog te verplaatsen.
Enkele " regels" zullen u helpen zodat u zich niet vergist…

Om vlot te kunnen bewegen in uw badkamer, moet u er op letten dat u voldoende ruimte hebt rond elk element. Voor een functionele badkamer, moet u volgende minimale ruimtes in acht nemen:


Wastafel:
Voorzie minstens 60 cm voor de wastafel en minimum 15 cm aan de zijkanten

Badkuip:
Voorzie 60 cm voor de badkuip

Douche:
Voorzie 60 cm voor de douche om er probleemloos in en uit te stappen

WC :
Voorzie 60 cm voor de WC en 15 cm op de zijkanten Het is eveneens aangewezen een ruimte te voorzien van 90 cm op 90 cm om zich af te drogen.


Maak een plan:
“Noteer de afmetingen” (lengte, breedte, hoogte, onder een schuinte,…) en de locatie van vaste elementen zoals deuren, vensters (met hun draairichting) maar eveneens de watertoevoer en -afvoer, om het even of het gaat om nieuw aan te brengen of bestaande leidingen, net als de stopcontacten en verlichtingspunten. Respecteer de veiligheidsnormen

Stel een nauwkeurige lijst op met de materialen en type producten (met hun afmetingen) die u nodig zult hebben voor uw project.
Dat zal u in de winkel helpen om uw keuze te maken met de hulp van onze raadgevers.
 • Badkuip
  Om te ontspannen en uit te rusten. Er bestaan verschillende maten, kleuren en zelfs hoekmodellen om de ruimte van kleine badkamers optimaal te benutten.
  Denk aan de kracht van het toevoerwater voor bubbelbaden en hydromassagebaden.
  Lees meer
 • Douche
  Veel uitvoeringen zijn mogelijk:1, 2 of 3 wanden, cabines,…
  Neem bij voorkeur elementen met minimum 80 cm aan elke zijde
  Lees meer
 • De spiegels
  Eenvoudig, verbergen wandkasten of zelfs lichtpunten, maar essentieel om u goed te kunnen zien.Spiegels kunnen een gevoel van ruimte en licht scheppen.
 • Wastafel / Wasbekken
  Enkel of dubbel volgens de ruimte, op voet of ingebouwd, opgehangen, met steunkolom, rond of rechthoekig: er is een ruime keuze. Denk eveneens aan uw tablet en het meubilair.
 • Kranen
  Mengkranen, thermostatische kranen, douchekit,…
  Van uitgesproken design tot zeer klassiek, stem de kranen af op de stijl van uw badkamer.
  Lees meer
 • Ventilatie
  Voor een gezonde kamer, voorziet u best een mechanische ventilatie, anders een ventilatierooster om de vochtigheid af te voeren. Voorzie eveneens een kantelraam.
 • Elektriciteit
  Respecteer de normen, alle leidingen moeten beschermd worden door één of meerdere differentieelschakelaars, aarzel niet een specialist te raadplegen.
  Lees meer
 • Verlichting
  Dit aspect mag zeker niet verwaarloosd worden. Ideaal is dat uw badkamer meerdere lichtpunten heeft: een centraal lichtpunt (aan het plafond), een ander dat de spiegel omringt (niet verblindend en op gezichtshoogte (te hoog = blauwe kring rond de ogen / te laag = schaduwen), voeg ook een wandlamp toe voor de sfeer.
  Lees meer
 • Vloer en muren
  Voor de vloerbekleding is er een grote trend voor hout (Lees meer), ook beton en cement, maar betegeling is nog altijd erg geliefd.
  Het is aangewezen om de muren te betegelen, of toch minstens de doucheruimte.
  Gebruik een speciale badkamerverf. Deze is zeer duurzaam en bestendig, en bevat meestal een schimmeldodend middel, dat schimmelvorming voorkomt op de vochtige plaatsen.
 • Meubilair – Schikking – Toebehoren
  Denk aan het meubilair onder het wasbekken, kolomkasten, wandkasten, opbergruimten, dressoir,… Naast een mooie decoratie, moet er orde zijn in uw badkamer; zo creëert u een sfeer van harmonie en ontspanning.
  Zeepbakje, badmatjes en andere elementen: zoveel dingen om uw badkamer aangenaam en nuttig in te richten.
 • Vensterbekleding
  Voor uw privacy, zeker als het raam van uw badkamer niet in korrelglas is, beschikt u over verschillende mogelijkheden:
  Plaats een store, naar keuze, een oprolsysteem (speciaal vinyl voor badkamers), of jaloezie.
  Kleef een folie op het glas (mat of gekleurd effect)
  Lees meer

  Niet vergeten: voor de loodgieterij (koper of PER) en de waterafvoeren… als u geen handige klusser bent, doet u beter beroep op een vakman.