heygorg.com

Om lekker lang te genieten van de nazomer in je tuin heb je natuurlijk wel verlichting nodig. Je kunt heel veel buitenverlichting zelf maken bijvoorbeeld met glazen potjes, blikjes of papieren bekertjes. We zetten 6 inspirerende soorten buitenverlichting voor jou op een rij. Welke ga jij maken?

1. Glazen potjes

Gooi je glazen confituur- of augurkenpotjes niet in de glasbak, maar geef ze een tweede leven. Hang ze in de boom of aan een balk in de tuin en je romantische avondje kan beginnen! Een handig stappenplan voor het maken van deze boomlampjes vind je hier.

ilovemyinterior.com
architectureartdesigns.com

2. Metalen blikvangers

Van de blikjes die je overhoudt van groenten of soep kan je originele lantaarns maken. Met een hamer en nagel maak je bijvoorbeeld een mooi patroon in het blik. Plaats er een waxinelichtje in en je hebt sfeervolle, zelfgemaakte buitenverlichting! Leuk voor op het balkon of langs het pad in je tuin.

weddingbells.ca
diyandcraftideas.com

3. Lichtjes van papier

Met papieren bekertjes kun je ook creatief aan de slag. Maak bijvoorbeeld deze creatieve slinger met bekertjes in een opvallende print of kleur. Hang het aan de schutting of de reling van je balkon en het feestje kan beginnen! Benieuwd hoe je zelf zo’n slinger maakt?

heygorg.com

4. Fruitige kaarsjes

Als we het over lichtjes hebben, mogen kaarsjes natuurlijk niet ontbreken. Een geurkaars die ruikt naar appeltjes? Je maakt 'm gewoon zelf! September is ook de maand om pompoenen te oogsten. Deze passen perfect in je nazomer-tuin! 

ehow.com
henryhappened.com

5. Zelfgemaakte kroonluchter

Een kroonluchter alleen voor chique huizen? Nee hoor! Met een lichtslinger en een oude hoelahoep kom je een heel eind. Drapeer bijvoorbeeld één of twee lichtslingers rond een hoepel en je hebt een buiten-kroonluchter, budget-style! Weten hoe het precies moet? Lees dan verder.

truebluemeandyou.tumblr.com/
projecttable.blogspot.com

6. Creatief met lichtslingers

En met lichtslingers kun je nog veel meer maken. Wikkel bijvoorbeeld een boomstam in met lichtjes, vlecht ze door de balken van de parasol of hang ze tussen twee palen boven de tafel in de tuin. Mooi!

homedesignetc.com
the11best.com

Genoeg inspiratie opgedaan om extra van de nazomer te genieten?