Zwembadfilter: onmisbaar zwembadaccessoire

De juiste zwembadfilter is misschien wel het belangrijkste zwembadaccessoire. Een filter houdt het water schoon en zorgt voor een uitstekende circulatie en filtering. De juiste filter kies je in functie van het type zwembad. Heb je een opblaaszwembad, dan is een patroonfilter perfect. Een opzetzwembad hou je schoon met een zandfilter.

Warmtepomp: verleng het zwemseizoen

Met een zwembadwarmtepomp ben je niet langer afhankelijk van de zon om je zwembadwater te verwarmen. Een warmtepomp haalt de warmte uit de lucht, versterkt die en geeft ze dan af aan je zwembadwater. Met zwembadverwarming verleng je het zwemseizoen makkelijk met enkele maanden.

Zwembadtegels of bodemtapijt

Stukjes grind of onregelmatigheden in de ondergrond kunnen de bodem van je zwembad beschadigen. Met een vloermat of bodemtapijt verhelp je dit makkelijk. Kies voor een beschermingszeil of -tegels. Je past de stukken makkelijk in elkaar en bergt ze na de zomer in een-twee-drie op.

Pompen maar

Heb je een opblaaszwembad, blaas je de longen dan niet uit het lijf. Investeren in een zwembadpomp is zeker geen overbodige luxe. Of kies voor een elektrisch opblaasapparaat en maak het je echt makkelijk.

Dek je zwembad af

Voor elk zwembad is er een dekzeil op maat. Het dekt je zwembad af, houdt het water proper en op temperatuur en gaat verdamping tegen. In zo’n zeil zitten kleine gaatjes waardoor het water kan blijven ademen. Een noppenzeil heeft dezelfde voordelen, maar drijft op het water. Het zuignapeffect voorkomt dat het door de wind wegwaait.

Ledlicht: een leuke extra

Hou jij al eens van een nachtelijke duik? Met de juiste verlichting zwem je niet in het duister. Staat er een zwemfeestje op de planning? Met een led-lamp die afwisselend blauw, groen en rood kleurt, hou je de sfeer er zeker in.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Heb je nog vragen over welke accessoires je echt kunt gebruiken dit zwemseizoen? Op onze blog vind je nog meer nuttige artikels over zwembaden. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Ook kun je gerust advies vragen aan de medewerkers in een van onze winkels!