Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Sanitair installatiemateriaal
 4. Terug naar Wateraanvoer & kranen
 5. Terug naar Fittingen
 6. Terug naar Knel 22mm

Knel 22mm

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  Volume

  Bevestiging/aanbreng methode

  Verkocht door

  Binnen/buitengebruik
  i

  Prijs (€)

  tot

  Gewicht

  Materiaal

  Merken

31 producten
Sorteren op:
i


Sanivesk knel afsluitplaat 4 stuks 22mm

Sanivesk knel afsluitplaat 4 stuks 22mm

Thuisbezorgd

5,

29

per stuk(s) 1,32


 1. 1
 2. 2

Ben je bezig met het vervangen van de gas- of waterleidingen in je huis? Dan is het vaak nodig om verschillende leidingen met elkaar te verbinden. Brico/Plan-it heeft allerlei soorten hulpstukken in het assortiment die je helpen om zulke koppelingen op een veilige manier te maken. Zeker als het gaat om gasleidingen is dit natuurlijk van zeer groot belang. Een goede manier om buizen aan elkaar of aan apparaten te koppelen is het gebruiken van knelfittingen. Dit zijn koppelstukken die je in staat stellen om een verbinding te maken tussen leidingen die gas- of waterdicht is, zonder dat het nodig is om onderdelen aan elkaar te solderen. Dit scheelt je natuurlijk aardig wat tijd en moeite. Een ander groot voordeel van het gebruik van knelfittingen is dat je deze in een later stadium weer kunt losmaken en ook kunt hergebruiken. Het enige onderdeel dat op zo'n moment vervangen moet worden, is de knelring. Ook voor losse knelringen kun je terecht in de winkels en op de website van Brico/Plan-it. Je vindt hier allerlei soorten en maten knelfittingen, zoals T-stukken, kniestukken en puntstukken. Doordat de knelfittingen die Brico/Plan-it aanbiedt voorzien zijn van het Kiwa en Gastec keurmerk, mag je erop vertrouwen dat je hiermee veilige verbindingen tot stand kunt brengen in je gas- en waterleidingen.

Verbindingen maken met knelfittingen - wat heb je hiervoor nodig?

Ga je aan de slag met het aanleggen of vervangen van (delen van) je gas- of waterleidingen en wil je buizen aan elkaar koppelen met behulp van knelfittingen, dan heb je hiervoor enkele hulpmiddelen nodig. Een verstelbare steeksleutel is bijvoorbeeld erg handig om onderdelen los en ook weer vast te draaien. Om te voorkomen dat de nieuwe leidingen later geluid gaan maken als je ze in gebruik neemt, is het belangrijk dat je de buizen ontdoet van eventuele bramen die ontstaan zijn bij het zagen of snijden met een pijpensnijder. Gebruik hiervoor wat schuurpapier.

Aan de slag met knelfittingen - enkele tips

Zorg voordat je verbindingen maakt dat de buizen recht afgesneden zijn. Verwijder de bramen met schuurpapier. Vergeet de gas- of hoofdkraan niet af te sluiten. Controleer bij gas de nieuwe verbindingen met een beetje zeepsop om zeker te weten dat er niets lekt. Hou deze een paar dagen in de gaten en draai steviger vast waar nodig.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +200.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten