Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Elektra
 4. Terug naar Kabels, kabelafdekkingen en toebehoren
 5. Terug naar Elektrische kabels

Elektrische kabels

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Kleurfamilie

  Verkocht door

  Materiaal

  Geaard

  Dikte ader

  Aantal aders/draden

  Merken

  Binnen/buitengebruik
  i

296 producten
Sorteren op:
i


Sencys elektrische kabel 'XVB-F2 3G4' grijs 1 m

Sencys elektrische kabel 'XVB-F2 3G4' grijs 1 m

Bestel & Haal op

5,

49

 1. 1
 2. ...
 3. 6
 4. 7
 5. 8
 6. 9
 7. 10
 8. ...
 9. 13

Elektrische kabels kopen bij Brico/Plan-it

Een stroomkabel bestaat uit een bundel van stroomdraden. Deze bundel geleid de stroom van de ene bron naar de andere. In de stroomdraden zit koper, een materiaal dat bekend staat om zijn geleidende werking. De aardedraad die in de meeste snoeren verwerkt zit zorgt voor extra veiligheid bij stroomstoringen. Een stroomstoring ontstaat door overbelasting van het netwerk, bijvoorbeeld door teveel machines op een groep aan te sluiten. Wanneer er een storing ontstaat, zorgt de aardedraad er voor dat er geen brand ontstaat, doordat deze de stroom de andere kant op stuurt.

Waar gebruik ik elektrische kabels voor?

Stroomkabels zorgen voor het ontvangen en doorsturen van stroom. Er zijn meerdere soorten stroomsnoeren met elke verschillende eigenschappen. Een XMVK-buitenkabel is geschikt voor projecten in de tuin. Deze streng is voorzien van een extra stevige behuizing dat de draden beschermd tegen veel verschillende weersomstandigheden. Een installatiedraad is een standaard draad voor gebruik in huis. Deze is zeer geschikt voor binnen, maar is niet beschermd tegen het weer buiten. Bij een stroomkabel zonder aarde is de aardedraad weggelaten. Dit snoer heeft daarom geen extra beveiliging. Een XMVK-AS grondkabel is speciaal ontwikkeld voor ondergronds gebruik. Met deze grondkabels kun je onder andere de tuinverlichting aansluiten. Dit snoer heeft een extra laag van gevlochten metaal tussen de draden en de buitenste laag. Een coaxkabel wordt gebruikt als antenne snoer en zat vroeger op de tv, later kwam glasvezel. coaxkabels worden nog wel gebruikt in de scheepvaart voor marifoon antennes maar ook voor zendamateurs en schotels om buitenlandse zenders te ontvangen. Welke snoeren je ook nodig hebt, bij ons vindt je ze allemaal. De meeste strengen zijn ook per meter te koop, zodat je alleen betaald voor wat je echt nodig hebt. Zorg er in dit geval altijd voor dat je van te voren goed meet hoeveel je nodig hebt en hier een meter bij optelt. Niets is immers zo vervelend als net tien centimeter te kort komen omdat je een bocht bent vergeten op te meten.

Hoe werk ik met elektrische kabels?

Werken met stroom is enkel weggelegd voor professionals en is gevaarlijk wanneer je niet weet waar je mee bezig bent. Nadat je de benodigde onderdelen hebt gekocht bij Praxis kun je het beste hulp vragen aan iemand die er veel verstand van heeft. De medewerker kan je ook helpen bij het aanschaffen van de juiste striptang en kabelschaar. Dit zorgt voor een beter resultaat.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +200.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten