1. Terug naar Home
 2. Terug naar Verf, Laminaat & Decoratie
 3. Terug naar Tegels
 4. Terug naar Vloertegels

Vloertegels

Filteren

Sorteren op:

  De beste prijzen

  Kleurfamilie

  Merken

  Binnen/buitengebruik
  i

  Vorm

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  Afwerking

  Antislip

  Prijs per ㎡

  Ruimte binnen

  Serie
  i

  Stijl

  Materiaal

  Decor

  Breedte (cm)

171 producten
Sorteren op:

Wand- en vloertegel Grunge grijs 30x60cm

Wand- en vloertegel Grunge grijs 30x60cm

Vloertegels

26,

99

per m²

Pakket prijs 38,87

Vloertegel Pulse Gris Clair gerectificeerd 60x60cm

Vloertegel Pulse Gris Clair gerectificeerd 60x60cm

Vloertegels

Permanent 

lage 

prijs 

13,

99

per m²

Pakket prijs 19,87

Vloertegels

De juiste vloertegels geven je vloer karakter. Denk aan de iconische wit-zwarte tegels van 60’s keukenvloeren, of een nette witte of marmeren look aan je badkamervloer. Een tegel kan ook een houten effect hebben en een houten vloer of laminaat imiteren maar de keuze bij uitstek zijn als je je vloer gemakkelijk wilt schoon houden. Er zijn verschillende redenen om voor leuke vloertegels te kiezen en Brico & BricoPlanit hebben een leuke collectie voor jou om door te snuisteren in onze winkels en onze online catalogus!

Vloertegels voor binnen en buiten

Een vloertegel kan speciaal voor binnen ontworpen zijn maar sommige tegels kunnen ook binnen en buiten worden aangelegd. Je kan vloertegels die enkel buiten passen ook wel terras en/of stoeptegels noemen. Deze tegels kunnen tegen een stootje en zijn vorstbestendig. Hiernaast zijn er ook nog vloertegels die ook als wandtegels of muurtegels passen. 

Allemaal vloertegels

Vloertegels kunnen op verschillende plaatsen aangelegd worden binnen en buiten maar ze bestaan ook in verschillende materialen en soorten. We onderscheiden meestal vier grotere types: keramische vloertegels, keramisch parket, patroontegels en zelliges. Naast keramiek wordt er ook nog porselein gebruikt voor een verfijndere look en beton voor een hardere stijl. Elk materiaal heeft zijn eigen specificaties. Naast het materiaal duidt de slijtklasse onderaan op de productpagina aan hoeveel de tegel aankan en dus waarvoor en waar je hem het beste gebruikt.

Keramische en porseleinen vloertegels

Keramiek is een mengsel van natuurlijke stoffen zoals zand en klei. Keramische tegels zijn hard, sterk, hygiënisch en zelfs vuurbestendig. Bij industriële gebouwen worden vaak splijttegels gebruikt, deze keramische tegels zijn van een hoge kwaliteit. Een nog hardere variant is de DHG tegel, die aan een zeer hoge temperatuur wordt gebakken. De porseleinen keramische vloertegels zijn ongeglaasd en zijn uit porseleinaarde gebakken. Deze vloertegels zijn zeer krasbestendig en dus ideaal in de badkamer! Als laatste heb je nog terracotta tegels die niet waterbestendig zijn maar wel een zeer natuurlijke uitstraling hebben. Faience is een vorm van terracottategel die dan weer wel een waterdicht laagje heeft en dus perfect voor in het toilet of de badkamer.

Keramisch parket

Keramisch parket heeft een houten tintje en geeft je vloer een laminaten of houten look. Door moderne technieken bij het productieproces geven de tegels zelfs het gevoel van een houten vloer. Maar wat is dan het verschil met echt parket? Een keramisch parket is veel gemakkelijker te onderhouden en is krasbestendig. Bovendien kan je een keramisch parket combineren met vloerverwarming! Laminaat en houten vloeren zijn geen aanrader op vochtige plekken zoals in badkamers of het toilet. Dat probleem valt weg bij een keramisch parket.

Zelliges en patroontegels

De pret en vooral creativiteit kan beginnen met zelliges en patroontegels! Zelliges zijn artisanale tegels met een Arabische of Marokkaanse achtergrond. Ze hebben een unieke uitstraling om je keuken die Oosterse, warme look te geven bijvoorbeeld. Zelliges zijn tegels van een geglazuurde witte kleisoort. Patroontegels zijn eigenlijk gewoon keramische tegels maar met een unieke print of patroon op geschilderd. Deze kunnen ook heel mooi staan op de vloer van je living of aan de wanden van je keuken. Met de unieke patronen op een patroontegel kan je een totaal eigen of authentieke touch geven aan je woonkamers.