Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Vliegenraam

  • tijd
    1 Dag
  • stappen
    4

Stap 1

Op de slaapkamer van mijn dochter heb ik een hor gemaakt voor het raam tegen de muggen. Ik heb bij de bouwmarkt daarvoor losse profielen gekocht, horgaas en bevestigingsmateriaal. Je hebt ook profielen die kunnen scharnieren en zelfs als een rolgordijn. Maar omdat het verduistering rolgordijn strak tegen het kozijn aan komt had ik geen ruimte voor handgreepjes of andere een uitstekende delen. Ik heb dus een los raam die in het kozijn valt.

Ik ben begonnen om de profielen op maat te maken door ze af te tekenen en op de juiste lengte te zagen. Omdat het aluminium profielen zijn moet je een ijzerzaag gebruiken. Hou rekening met extra lengte door de hoekjes die de profielen aan elkaar verbind.

Stap 2

Na het zagen zet je het raamwerk in elkaar met de meegeleverde hoekjes en kijken of het goed past in het raam en overal goed aansluit.

Stap 3

Knip nu het horgaas op maat. (iets groter dan het raamwerk) Met een pees kun je het horgaas in het profiel klemmen. Zorg dat het mooi strak in het raamwerk komt te zitten.

Stap 4

Als laatste heb ik twee draaibare klemmetjes op het kozijn gemaakt zodat je het raamwerk in het kozijn kan klemmen en het er niet uitvalt.

Het werkt voor ons zo erg goed. Je moet nu steeds even het hor losmaken om het raam open en dicht te doen. Een deur of rolhor was misschien mooier geweest, maar dat ging bij ons niet lukken vanwege het rolgordijn wat vlak langs het kozijn valt.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten