1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Scharen

Scharen

Filteren

Sorteren op:

  Categorieën

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Kleurfamilie

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Gewicht

  Materiaal

  Geleverd in opbergmiddel

  Serie
  i

  Toepassing

29 producten
Sorteren op:

Sencys universele blikschaar 250mm

15%

korting

Sencys universele blikschaar 250mm

Blikscharen

Met de kaart

16,

49

14,

01

Geniet van exclusieve promoties met de kaart

Log in voor nog meer voordelen.
Westcott kartelschaar 21cm kunststof magenta handgreep

Alleen online

15%

korting

Westcott kartelschaar 21cm kunststof magenta handgreep

Scharen

Met de kaart

22,

99

19,

54

Scharen kopen bij Brico/Plan-it

Een schaar is een handgereedschap waar je veel huishoudelijke klusjes mee kunt doen. Met de scharen van Brico/Plan-it ben je zeker van een goede kwaliteit en gereedschap dat jarenlang meegaat. Op het handgereedschap van Sencys krijg je bijvoorbeeld 10 jaar garantie. Brico/Plan-it heeft niet alleen keukenscharen in het assortiment, maar ook speciale scharen voor specifieke klussen koop je eenvoudig en voordelig in onze winkel of je bestelt ze direct via de website. Bij Brico/Plan-it koop je voor elke klus de juiste schaar.

Scharen doen het werk

Met de juiste schaar maak je het werk van vele verschillende klussen een stuk gemakkelijker. Voor het snoeien van bomen en planten en diverse andere klussen in de tuin, heeft Brico/Plan-it bijvoorbeeld prima snoeischaren, heggenscharen en dergelijke, en alles zeer gunstig geprijsd. Maak gebruik van de laatste aanbieding of profiteer extra van de online deals. Voor het bewerken van metaal kun je kiezen uit blikscharen van prima kwaliteit. Ook voor het keurig glad afknippen van kabels heeft Brico/Plan-it een ruime keuze kabelscharen. Zo is er voor elke klus een juiste schaar, zodat je met minder inspanning je klus gedaan krijgt. Voor industrieel gebruik kun je ook bij Brico/Plan-it prima scharen aanschaffen en ook deze koop je zeer voordelig. Mis daarom onze aanbiedingen met betrekking tot onze diverse scharen niet!

Wat is een schaar eigenlijk?

Er zijn heel veel verschillende scharen en elke schaar heeft bepaalde eigenschappen wat hem geschikt maakt voor een bepaalde klus. Ze hebben echter allemaal gemeen dat ze bestaan uit één of twee, eenzijdig geslepen messen. Veel scharen hebben daarbij aan de voorzijde van het mes een scherpe punt. De messen worden met behulp van een schroef bij elkaar gebracht, waardoor ze gedurende het knippen naar elkaar toe kunnen bewegen. Hiermee verkrijg je een hefboomeffect. De verschillende scharen hebben verschillende vormen, afhankelijk van het doel van de schaar. Zo kan de greep een korte of lange lengte hebben en het snijgedeelte kan kort of lang zijn. De greep van de schaar kan ook bijvoorbeeld zo gevormd zijn, dat de schaar voor rechtshandigen geschikt is, of voor linkshandigen.