Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN

Glas binnendeur vervangen

Is het glas in je deur gebarsten of zelfs in duizend scherven uit elkaar gespat? Wees gerust, je hoeft niet direct een nieuwe deur aan te schaffen. Het glas in je binnendeur kun je gewoon zelf vervangen.   

Is het glas in je deur gebarsten of zelfs in duizend scherven uit elkaar gespat? Wees gerust, je hoeft niet direct een nieuwe deur aan te schaffen. Het glas in je binnendeur kun je gewoon zelf vervangen.   

Een zaag in de buurt van het glas | Une scie près du verre
Ga snel naar
Twee stukken glas staan op de vloer | Deux morceaux de verre sont posés sur le sol

 Jouw nieuwe raam op maat

In ons uitgebreide glasassortiment vind je ramen in allerlei verschillende formaten. Als het glas van jouw binnendeur geen standaardafmeting heeft, laat je het eenvoudig op maat snijden in jouw Brico-winkel.   

Bereken de juiste maat door de binnenkant van de sponning op te meten. Zorg dat het raam goed past door het glas een paar millimeter kleiner te bestellen, de kans is namelijk groot dat de sponning niet helemaal recht is. Voor enkelglas haal je 5 millimeter van je metingen af en voor dubbelglas 7 millimeter.

 Stap 1 | Het glas verwijderen

Trek handschoenen aan en zet een veiligheidsbril op : nu ben je klaar om het oude glas te verwijderen. Dit gaat het makkelijkst door eerst de glaslatten te verwijderen, hiervoor snij je met een breekmes de kitranden weg.  

Gebruik een beitel om de latten en de kleine nagels los te wrikken. Je begint met de onderste lat, daarna degene aan de zijkanten en de bovenste doe je als laatste.  

Haal het glas voorzichtig weg, het staat nu namelijk los in de sponning.  

 Stap 2 | Schoonmaken en schuren

Na het verwijderen van het glas, zorg je ervoor dat de sponning en de glaslatten volledig gereinigd worden. Haal alle restjes kit weg en check of er geen nagels achterblijven. Gebruik een verfkrabber om de oude verflaag te verwijderen. 

Controleer direct of je glaslatten nog een ronde mee kunnen. Twijfel je? Dan is dit het perfecte moment om ze te vervangen.  

 Stap 3 | Glas plaatsen

Je kunt nu het nieuwe glas in je binnendeur plaatsen. Breng een klein beetje kit aan op de rand waar het glas komt, in plaats van kit kun je ook glasband gebruiken.   

Klem daarna het glas in de sponning en houd het met één hand vast. Maak vervolgens de glaslatten weer vast, beginnend met de bovenste en eindigend met de onderste lat. Gebruik hiervoor een hamer en nagels of een tacker. Maar let wel op, je wilt je nieuwe glas natuurlijk niet per ongeluk stukslaan.  

 Stap 4 | Finishing touch

Nu ga je kit aanbrengen op de plek waar het glas en de glaslatten samenkomen. Zorg ervoor dat de kit diep in de aansluiting komt en gebruik zeepsop en een plamuurmes om het glad te strijken. Vul vervolgens eventuele gaatjes in de latten op met plamuur.  

Als de kit volledig is uitgehard, kun je de deur en de glaslatten schilderen. Dit hoeft natuurlijk niet per se, maar zorgt wel voor het mooiste resultaat. Om te voorkomen dat je nieuwe raam vol verfspatten zit, is het aan te raden om eerst de randen af te plakken. Verwijder de tape altijd als de verf nog nat is.   

Is de verf helemaal droog? Dan hoef je je nieuwe raam alleen nog maar te lappen om je taak te voltooien.   

Alles om je raam te vervangen

Is het vervangen van glas de volgende klus op je to-do lijst? Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent! Verzamel de spullen die je nodig hebt voor dit project– zoals glasblokjes, een flinke tube kit, een handige nijptang en glasband.

Je deur opknappen

Wil je niet alleen het glas in je binnendeur vervangen, maar kan je hele deur wel een opknapbeurt gebruiken? Wij helpen je! Of kies simpelweg voor een gloednieuwe binnendeur

Een pot lakverf | Un pot de peinture émaillée

Schilderen

Met een frisse verflaag geef je jouw deur een hele nieuwe look. Ga voor lakverf met een hoog- of zijdeglans afwerking, zo is je deur gelijk goed bestand tegen slijtage en krassen.  

Bekijk alle lakverf
Een zwarte deurklink | Une poignée de porte noire

Nieuw deurbeslag

Maak van jouw deur een eyecatcher met een trendy deurklink. Ga voor een strakke, zwarte die perfect past bij een modern interieur of kies juist voor een klassieke stijl. 

Een tochtweringsstrip | Une bande coupe-courant d'air |

Tochtwering

Word je ook zo gek van dat koude briesje dat door de kieren van je deur glipt? Met een tochtstrip los je dat zo op! En als bonus bespaar je ook nog eens op je energierekening.  

FAQ

Wij zijn er voor je!

Ontdek onze bouw tips en adviezen. Want zelf gemaakt is slim bespaard!

Moeilijke rondingen uitzagen

DIY tip

Moeilijke rondingen uitzagen

 Je huis isoleren – onze tips

Inspiratie

 Je huis isoleren – onze tips

Welke plinten moet ik kiezen?Welke plinten moet ik kiezen?

Koopadvies

Welke plinten moet ik kiezen?

Aankoopadvies: Boormachine

Koopadvies

Aankoopadvies: Boormachine

Glas vervangen doe je zo

onderhoud

Glas vervangen doe je zo

Voorkom splijtend hout

DIY tip

Voorkom splijtend hout

Je buitenkozijnen en buitendeuren schilderen

Stappenplan

Je buitenkozijnen en buitendeuren schilderen

Making cement SbS. nl-BE.

Stappenplan

Making cement SbS. nl-BE.

Glaswol plaatsenGlaswol plaatsen

Stappenplan

Glaswol plaatsen

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten