• NaN

Vloeren

Denk je over een houten vloer, met zijn warme uitstraling? Ga je voor het gemak van laminaat? Of is de geluidsdemping van vinylvloeren heel handig bij jou thuis? Bij Brico heb je een uitgebreide keuze in al deze vloeren. Vooral in laminaat en bijhorende plinten, maar ook vloertegels hebben wij heel veel mogelijkheden voor je.

Parket

Samenstelling en eigenschappen van parketvloeren.


Parket wordt verkregen door een speciale manier van zagen, drogen, schaven en schuren. Door specifieke behandelingen van het oppervlak (impregneren, lakken, in was of in olie zetten) krijgt het parket zijn typische oppervlak.

Iedere plank is anders en elke soort heeft zijn eigen tekening en kleur. De planken worden soms voorbehandeld met een slijtvaste vernislaag, epoxyhars of beits die de hardheid en de weerstand van het hout verhogen.

Parket wordt vaak gelijmd aan de ondergrond, of aan een onderliggend frame van latten getimmerd (zwevend parket). Veel moderne parketvloeren zijn ook met een kliksysteem uitgerust voor eenvoudige installatie.

Laminaat

Samenstelling en eigenschappen van laminaat.


Laminaat bestaat uit een harde kern van geperst plaatmateriaal (meestal MDF). Aan de bovenzijde bevindt zich een laag met motief in houtnerf en een harde, slijtvaste toplaag van melamine hars. Aan de onderzijde is er een beschermende, stabiliserende onderlaag. De totale dikte varieert tussen 6 tot 10 mm.

Laminaatvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en uitstekend bestand tegen vlekken en krassen. Ze kunnen in vrijwel alle vertrekken van een woning gelegd worden. Op beton moet dit soort vloeren wel op een dampdichte folie gelegd worden.

Hoewel er tegenwoordig heel wat waterbestendige vloeren zijn, wordt het gebruik van laminaat in badkamers toch eerder afgeraden. Gebruik een geluidsdempende ondervloer om het geluid van het parket op te vangen.
Een vloer leggen wordt kinderspel
Ontdek howto's en stappenplannen

Onze vloeren

Welke vloer wil je leggen? Maak je huis zoals jij wilt met de vloerbedekking, die voor de sfeer zorgt die jij thuis wilt. Denk je over een houten vloer, met zijn warme uitstraling? Ga je voor het gemak van laminaat? Of is de geluidsdemping van vinylvloeren heel handig bij jou thuis? Bij Brico/Plan-it heb je een uitgebreide keuze in al deze vloeren. Vooral in laminaat en bijhorende plinten, maar ook vloertegels hebben wij heel veel mogelijkheden voor je. Niet alleen in onze winkels, maar ook online.

Jouw vloer online bestellen

Je kunt ook gewoon online bekijken welke laminaatvloeren, welk hout en welk vinyl we voor je hebben. Wij hebben bijvoorbeeld alle soorten laminaat op onze website gezet voor je. Dat maakt het nog gemakkelijker om de juiste vloer voor jouw ruimte te vinden. En om jouw laminaat aan te schaffen hoef je ook de deur niet uit. Bestel op onze site heel eenvoudig het laminaat dat je wilt, de juiste plinten, de goede ondervloer en alles wat je verder nog goed kunt gebruiken. In je winkelmandje zie je meteen wanneer alles bij jou thuis wordt geleverd. Dat scheelt je een hoop gesleur, want pakketten laminaat zijn behoorlijk zwaar en nog best moeilijk te vervoeren! En online vind je regelmatig mooie aanbiedingen, waardoor je nog voordeliger een prachtige vloer kunt aanschaffen.

Heel veel keuze in laminaatvloeren

Brico geeft je een enorme keuze in laminaat. Of je nu gaat voor een klassieke houtnerf, een moderne grijze of witte afwerking, een sfeervolle sloophout-look, wij hebben de vloer voor je liggen. Kies uit verschillende merken, zoals Quick-Step of ons eigen Sencys. En bekijk de duidelijke beschrijvingen, waarin je ook exact kunt nalezen of het laminaat geschikt is voor intensief gebruik. Ook in ondervloeren en plinten geven wij je alle keuze. Zo is het eenvoudig om alles wat je nodig hebt voor jouw nieuwe vloer in een keer te bestellen. Heb je vragen over het leggen van een vloer? Op voordemakers.be vind je diverse klussen over het leggen van verschillende vloeren.
  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2023 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten