Hoe een kunststof vloer leggen

Hout en water gaan niet goed samen maar de Cando kunststof vloer Elegance en Comfort zijn een prima oplossing voor badkamer, keuken of toilet. De vloer voelt heerlijk comfortabel aan je blote voeten en een druppel of een plas water is geen enkel probleem. En het leggen van de vloer is vergelijkbaar met het leggen van laminaat. Lees het stappenplan om straks zelf aan de slag te kunnen gaan.

  • Kosten
    €134.44
  • Totaal aantal stappen
    4
  • Moeilijkheid
    2/5

Stap 1

Begin eerst de ondervloer te leggen, die geschikt is voor onder een kunststof vloer. Deze kunststof vloer is een prima oplossing voor in ruimtes als een badkamer, keuken of toilet. De vloer voelt heerlijk aan je voeten en het geeft geen problemen bij een plas water.

Stap 2

Het is belangrijk dat je de kunststof vloer wel van tevoren laat acclimatiseren, net zoals bij een normale laminaat vloer. Daarna kun je aan de slag met het leggen van de vloer en dit werkt hetzelfde als bij het leggen van een normale laminaat vloer.

Stap 3

Voor het leggen van de kunststof vloer, kun je makkelijk een stanleymes gebruiken om een stuk af te snijden. Dit kun je daarna makkelijk breken. Voor de hoekjes is het wel handiger om een decoupeerzaag te gebruiken.

Stap 4

Je legt de vloer net zoals een normale laminaat vloer. Dus let goed op waarmee je eindigt bij het afsnijden van je vloer. En houd rekening met de verspringingen van 30 cm.

Zorg ook dat je rondom de muur steeds een beetje ruimte overhoudt.

Nog tips nodig voor bouwen of verbouwen? Wij verzamelden alles op 1 plaats!