Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Tangen Loodgietergereedschap
 5. Terug naar Griptangen

Griptangen

Filteren


Sorteren op:
i

  Merken

  De beste prijzen

  Aankoopmogelijkheden

  Prijs (€)

  tot

  Verkocht door

9 producten
Sorteren op:
i

Sencys griptang 225mm

Sencys griptang 225mm

Thuisbezorgd / Ophalen

14,

99
Stanley Dynagrip griptang 178mm

15%

korting

Stanley Dynagrip griptang 178mm

Thuisbezorgd

22,

33

18,

93

Griptang kopen bij Brico/Plan-it

Een griptang is een stuk handgereedschap met een getande bek met een ronde uitsparing in het midden. De bek van de tang is met een schroef instelbaar. Je gebruikt de griptang om materialen tijdelijk met veel kracht samen te klemmen, zodat je deze materialen verder kunt bewerken. Het materiaal wordt met de griptang klemvast gezet, vandaar de naam van deze tang. Bij Brico/Plan-it vind je alle tangen die er zijn voor al je kluswerkzaamheden, waaronder ook griptangen in diverse uitvoeringen.

Gebruik griptang

Een griptang wordt vooral gebruikt om dunne, harde metalen delen samen te klemmen, waarna je ze verder kunt bewerken bij het lassen, boren of andere kluswerkzaamheden. Ook bij een vastzittende moer waar je met een steeksleutel niet meer uit de voeten komt of een schroef met een versleten kop waar geen gleuf meer in zit, kan de kniptang een fijne uitkomst bieden. Bij Brico/Plan-it koop je griptangen in verschillende afmetingen voor kleinere klussen, maar in het assortiment vind je ook griptangen die je kunt gebruiken voor het zwaardere werk.

Griptang voor een betere grip

De griptang bestaat uit twee delen. Je herkent hem aan de spiraalvormige veer bij de scharnierpunten en de stelschroef. De twee delen staan in gesloten toestand evenwijdig aan elkaar op een afstand die je in kunt stellen met de stelschroef. Die afstand bepaal je aan de hand van wat je vast wilt klemmen. Hierbij stel je hem iets nauwer in dan de dikte van het samen te drukken materiaal. Open hierna de tang en steek het materiaal in de bek. Sluit de tang met enige kracht en even doordrukt tot hij vastklikt. Je krijgt de tang nu niet meer open, tenzij je de hendel aan de binnenkant van een van de handvatten gebruikt, waarmee je de blokkering weer verbreekt. Zolang de tang is vastgeklikt, hoef je geen kracht meer te gebruiken om het materiaal ingeklemd te houden.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten