Tuinmagazine 2016 - Ontdek het hier of vraag je exemplaar in je dichtstbijzijnde Brico-winkel!
Sluiten

Scharen

 • Sencys schaar 137 mm

  Sencys heeft een breed assortiment handgereedschap dat is gemaakt van de beste materialen en volgens de laatste technische inzichten.

  Vergelijk dit product
  6.29
 • Sencys universele blikschaar

  Deze Sencys blikschaar is geschikt om te snijden in metalen bladen. Sencys heeft een breed assortiment handgereedschap dat is gemaakt van de beste materialen en volgens de laatste technische inzichten.

  Vergelijk dit product
  14.49
 • Gardena schaar ‘Snip Snap’ 18 cm

  Deze schaar van Gardena is geschikt voor het gebruik in uw tuin en keuken. De schaar werkt zeer comfortabel dankzij het ergonomisch ontwerp en de handgrepen met zachte elementen. Bovendien kan deze schaar zowel door rechtshandige als linkshandige mensen worden gebruikt.

  Vergelijk dit product
  19.99
 • Knipex staaldraadschaar voor gevlochten stalen kabels staal 195 mm

  De Knipex staaldraadschaar voor gevlochten stalen kabels staal 195 mm is speciaal ontworpen voor een gebruik op gevlochten stalen kabels. Deze is uitgerust met twee persprofielen voor eindhulzen aan Bowdenmantels en eindkappen voor staaldraadkabels en een geschroefd afstelbaar scharnier voor een precieze bediening van het mes. Zijn handzame slanke bouwvormen en zijn binnen liggende openingsveer maken het werken comfortabel.

  Vergelijk dit product
  49.99

Scharen

De voordelen van het gebruik van scharen bij uw klus!

Deze gereedschappen zorgen er voor dat je klus eenvoudiger wordt. Door het hefboomeffect van de handvaten wordt druk gelijkmatiger verdeeld, waardoor je meer kracht kunt zetten met dezelfde handgreep. Dit voorkomt dat je last krijgt van je handen. Door het ontwerp van dit gereedschap kun je meestal eenvoudig rechte stukken en bochten knippen. er zijn verschillende modellen verkrijgbaar voor meerdere soorten materiaal. Voor papier heb je immers een minder krachtig gereedschap nodig dan voor blik of stroomdraden. Jouw gereedschap voordeliger kopen? Kijk dan op de pagina aanbiedingen voor alle huidige acties en kortingen.

Waar gebruik ik scharen voor en wat gebruik ik er bij?

Om je klus goed te kunnen uitvoeren heb je het volgende nodig;

- Gereedschap om mee te knippen: Bijvoorbeeld een kabelschaar of een blikschaar.
- Materiaal om te knippen: Bijvoorbeeld papier, karton, blik of draad.
voor deze klus heb je de keuze uit de volgende knipgereedschappen;

- Huisschaar: Een gewone huisschaar die je kunt gebruiken voor het knippen van papier of dun karton.
- Een kabelschaar: Deze kun je gebruiken om kabels te knippen.
- Een blikschaar: Een blikschaar is geschikt voor dunne soorten metaal zoals blik.
- Staaldraadschaar: Voor het doorknippen van sterke staaldraden.

Zorg er altijd voor dat je een gereedschap kiest dat geschikt is voor het materiaal dat je wilt knippen. Een gereedschap dat niet geschikt is kan beschadigingen oplopen tijdens het knippen.

Hoe voer ik mijn klus uit met scharen van Brico/Plan-it?

Om te beginnen met jouw klus moet je eerst beslissen welk materiaal je wilt knippen. Wanneer je dit weet zoek je hier een passend gereedschap bij uit. Nu kun je aan de slag met jouw klus en het materiaal gaan knippen. Wanneer je klaar bent met knippen kun je in sommige gevallen de randjes nog even schuren, zodat deze niet scherp zijn. Wanneer je hebt gekozen om blik te knippen, kun je deze na het knippen met een tangetje ombuigen in allerlei vormen. Voor inspiratie en werk van andere klussers kun je kijken op onze blog. Vind je het nog lastig om jouw klus met deze gereedschappen uit te voeren en wil je graag advies? Wij geven je graag een advies op maat. Kijk op de contactpagina voor al onze gegevens.