Filteren

 • Merken
 • Prijs (€)
  tot
 • Aankoopmogelijkheden
 • Geleverd in opbergmiddel
 • Gewicht
 • Volume
3 producten

Sencys boutenschaar 45cm
Sencys boutenschaar 45cm
Boutenscharen
Sencys boutenschaar 75cm
Sencys boutenschaar 75cm
Boutenscharen

  Boutenscharen kopen bij Brico/Plan-it

  De boutenschaar begint waar andere scharen moeten stoppen. Bouten zijn dan ook niet meteen gemaakt om weer los te komen. De boutenschaar biedt je echter wel de mogelijkheid om dat te doen, zonder veel inspanningen. Die kracht is zijn grootste troef en laat de schaar ook toe andere lastige klussen uit te voeren. Daarom stelde Brico/Plan-it hieronder een sterk aanbod samen van de beste boutenscharen aan de beste prijzen. Naast de scharen zelf kun je hier ook de verschillende knipkoppen apart kopen en haal je dus nog meer uit je schaar. Je kunt meteen kiezen uit ons volledig online overzicht en meteen online bestellen.

  De Brico/Plan-it boutenscharen

  Onze boutenscharen worden geleverd door Ironside en Sencys, twee absolute toppers in hun vak. Onze kleinste schaar is de Sencys van 30 cm. Hij heeft een handvat uit kunststof en bladen uit vanadium staal. Ons vertrouwen in deze maker en zijn producten is zo groot dat Praxis je tien jaar garantie biedt op deze aankoop.

  De topper in onze reeks is de Ironside G HRC-48 van 1050 mm. Zijn grepen zijn stalen pijpen en je kunt de messen specifiek instellen via excentrische bouten. De schaar is geschikt voor industrieel gebruik en heeft onder andere een gehard bekken en een afgevlakte kop. De snijcapaciteit is een indrukwekkende 162 kg/mm2.

  Zoek je iets anders dan een van onze boutenscharen? Ga dan zeker ook eens langs bij ons gereedschap en installatiemateriaal. Onder het handgereedschap vind je hier al onze scharen terug. Naast boutenscharen kun je hier ook nog blikscharen, kabelscharen, gewone scharen en verschillende handige sets bewonderen.

  Je Brico/Plan-it boutenschaar gebruiken

  De troef van de boutenschaar is zijn kracht. Die kracht wordt groter naarmate de hefbomen groter worden. De grootste boutenscharen worden daarom ook wel eens als betonscharen geclassificeerd. Ze zijn zo uniek omdat andere scharen dit zware werk simpelweg niet aankunnen. Zij zullen enkel schade berokkenen. De boutenschaar is daarentegen speciaal ontworpen voor het verwijderen van bouten (tot een bepaalde diepte). Door zijn kracht is hij ook geschikt om stalen staven, boutstelen of sloten te knippen. Hij kan ook ingezet worden bij technische hulpverleningen. Idealiter mag je klus trouwens amper inspanning vragen. De schaar doet het werk voor jou. Krijg je graag nog wat meer informatie over de juiste boutenschaar voor jouw klus? Aarzel dan zeker niet om je te wenden tot onze medewerkers.