Tuinmagazine 2016 - Ontdek het hier of vraag je exemplaar in je dichtstbijzijnde Brico-winkel!
Sluiten

Bovenfrezen

 • Wesco bovenfrees ‘WS5039’ 1500 W

  Gebruik deze bovenfrees van Wesco voor het frezen van verschillende soorten oppervlakten, zoals hout bijvoorbeeld. De frees heeft een elektronische regeling en een zeer eenvoudige micro instelling.

  Vergelijk dit product
  109.00
 • Ferm bovenfrees ‘PRM1015’ 1300 W

  Voorzie deurtjes, schilderijlijsten en tafelbladen van een fraaie sierrand met de precisie bovenfrees van Ferm. Deze krachtige freesmachine is zeer geschikt voor het frezen van groeven, strakke gleuven en profielen in hout. Dankzij de meegeleverde sjabloon –en parallelgeleider frees je eenvoudig de door jouw gewenste contouren. De Ferm precisie bovenfrees is uiterst gebruiksvriendelijk. Zo is de frees voorzien van een ergonomisch design met softgrip handvat en drie meter lang snoer voor optimaal werkcomfort. Met behulp van de accurate diepte-instelling functie, kun je de frees nauwkeurig instellen op het te bewerken materiaal. Naast de mogelijkheid tot stofvrij werken met de stofafzuiging, is de Ferm precisie bovenfrees tevens voorzien van ingebouwde LED-verlichting. Zo behoud je ook in donkere ruimtes goed zicht op je project.

  Vergelijk dit product
  109.00
 • Ferm bovenfreestafel ‘PRA1011’

  Deze bovenfreestafel van Ferm is eenvoudig en accuraat instelbaar voor allerlei precisiewerk. Hij is uitgerust met een stofzuigeraansluiting en een robuuste en stabiele aluminium constructie die voorzien is van een anti-slip materiaal. Deze tafel is geschikt voor de meeste Ferm bovenfrezen met een voetplaat tot 162 mm.

  Vergelijk dit product
  99.99
 • Worx bovenfrees ‘WX15RT.2’ 1500 W

  Met deze bovenfrees van Worx kunt u op een efficiënte manier al uw freeswerkzaamheden verwerken. Hij zorgt voor een maximale nauwkeurigheid en zijn hoge snelheid zorgt voor een optimale aanpassing aan het materiaal. Zijn mechanisme zorgt voor een betere controle over de machine tijdens het werken en hij beschikt over een stof-extractie waardoor uw werkruimte te alle tijde stofvrij blijft.

  Vergelijk dit product
  139.00
 • Bosch set bovenfrees 'POF1400ACE' 1400 W

  De 'POF 1400 ACE' bovenfrees van Bosch beschikt over maximaal vermogen en precisie voor creatief en comfortabel werken met hout. De Bosch-Constant-Electronic houdt het gekozen toerental altijd constant en zorgt voor optimale zaagkwaliteit. Deze bovenfrees beschikt over een freesdieptefijninstelling – ideaal voor veeleisende werkzaamheden tot op 1/10 mm precies. Makkelijk en snel wisselen van de frees door geïntegreerde spilvergrendeling.

  Vergelijk dit product
  184.00
 • Bosch bovenfrees 'POF1400ACE' 1400 W

  De bovenfrees POF 1400 ACE van Bosch garandeert een creatief en comfortabel werk in alle houtsoorten. Dankzij de freesdieptefijninstelling en de 1400 watt-motor, kunt u alle veeleisende werkzaamheden maken tot op 1/10 mm precies. De bovenfrees biedt een instelling van het toerental in verband met het materiaal. Bovendien houdt de Bosch-Constant-Electronic het gekozen toerental altijd constant en zorgt voor optimale zaagkwaliteit. De bovenfrees POF 1400 ACE is voorzien van het Bosch-SDS-systeem. Dit systeem maakt het plaatsen van de kopieerhuls eenvoudig en mogelijk zonder gereedschap.

  Vergelijk dit product
  179.00

Bovenfrezen

Decoreer hout met een freesmachine

Met een bovenfrees bewerk je hout snel en nauwkeurig. Je maakt gemakkelijk strakke gleuven en decoratieve randen in het houtwerk. Laat de creativiteit de vrije loop en decoreer je inrichting in een handomdraai. Frees bijvoorbeeld een sleuf in de muur of vloer om kabels netjes weg te werken. Of maak sierlijke profielranden in je tafelblad of keukenkastdeurtjes voor een decoratieve uitstraling.

Bovenfrezen voor elke klusser

Denk je dat frezen alleen voor professionals is? Niet is minder waar. Met de handige freesmachines van Brico/Plan-it kan iedere klusjesman zo aan de slag. Houtfrezen is echter zeker niet gemakkelijk. Probeer de bovenfrees daarom eerst op even op restjes hout uit voor je aan gaat werken op waardevol materiaal. Oefening baart kunst!

Veilig aan het werk met bovenfrezen

Beweeg de bovenfrees altijd tegen de richting van het mes (de frees). Door met het mes mee te bewegen, kan los hout gelanceerd worden. Zorg altijd voor scherpe frezen in de machine. Vervang de messen tijdig of laat deze slijpen bij een slijperij. Wil je een diepe groef frezen? Doe dit dan niet in een keer. De frees kan hierdoor ‘happen’ of de machine kan vastlopen. Heb wat geduld en bewerk het hout een aantal keer voor het beste resultaat. Bescherm je oren en ogen goed tijdens het klussen. Draag een oorkap en veiligheidsbril om beschadiging te voorkomen. Zo ben je goed beschermd tegen splinters, vuiligheid en harde geluiden. Haal altijd de stekker uit het stopcontact wanneer je de frees verwijderd of wilt vervangen. Berg de freesmachines na gebruik goed op om deze buiten het bereik van kinderen te houden.

Naar Brico/Plan-it voor een goed advies of online kopen

Je kunt bijna alle houtsoorten uitfrezen. Bij harde houtsoorten, zoals kersen- of eikenhout, bereik je het beste resultaat. Bij een zachtere soort zoals vuurhout, is het uitwerking vaak minder strak. Controleer daarom eerst altijd goed met wat voor hout je te maken hebt. Ben je niet helemaal zeker? Kom naar een van onze winkels en krijg altijd een goed advies over de bovenfrees voor jouw klus. Je vindt de beste machines bovendien vaak tegen hoge kortingen in de aanbieding. Heb jij jouw perfecte bovenfrees al gevonden? Bestel deze dan in enkele muisklikken direct online. Wanneer je de beste freesmachine online koopt, bezorgen wij deze netjes bij jou thuis. Zo kun je al snel aan de slag met het decoreren van het mooiste houtwerk.