Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Bouwmaterialen
 3. Terug naar Hout
 4. Terug naar Spaanplaten

Spaanplaten

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Merken

  Verkocht door

  Kleur

  Kleurfamilie

  Materiaaleigenschap

  Volume

  Waterbestendigheid
  i

  Vochtwerend

  Afwerking

  Binnen/buitengebruik
  i

  Brandvertragend

  Buigzaam

  Houtcertificering
  i

  Materiaal

  Type materiaal

  Weerbestendig

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Gewicht

  Hoogte (cm)

  Prijs per m²

9 producten
Sorteren op:
i

Sencys spaanplaat 125x62x0,8cm

Sencys spaanplaat 125x62x0,8cm

Bestel & Haal op

8,

49

per ㎡ 10,95

icon
promo-card

Spaanplaten kopen bij Brico/Plan-it

Heb je voor je klus spaanplaat nodig, dan kun je bij Brico/Plan-it voordelig terecht voor spaanplaat in verschillende afmetingen en diktes. Spaanplaat kun je gebruiken om mee te knutselen. Ze zijn geschikt als onderdeel van een kast of ander meubelstuk. Spaanplaat doet het ook goed als dak- of wandplaat. Koop nu bij Brico/Plan-it je voordelige MDF en OSB spaanplaten.

Waaruit bestaat spaanplaat?

Spaanplaat bestaat uit kleine stukjes houtspaanders en een organisch bindmiddel. Grondstoffen als stro en vlasscherven kunnen ook in spaanplaat verwerkt worden. Voor de houtspaanders wordt bijvoorbeeld het afvalhout uit een zaagfabriek gebruikt of ze worden vermalen uit boomtakken. De houtspaanders worden gemengd met een kunstharslijm en onder hoge druk tot een plaat geperst. Ze kunnen op verschillende manieren gefabriceerd worden, dat hangt vooral af van de houtsoort die ervoor wordt gebruikt, het bindmiddel en de lijmsoort. Spaanplaat is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. De kwaliteit van spaanplaat wordt voornamelijk bepaald door de grootte en de hoeveelheid per kubieke meter van de houtspaanders. De spaanplaten van Brico/Plan-it hebben een uitstekende prijs kwaliteitverhouding. Je kunt ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Spaanplaat krimpt of rekt niet en is makkelijk te bewerken, zowel met de hand als machinaal. Het laat zich gemakkelijk lijmen, verven, lakken en beitsen.

MDF en OSB spaanplaten van Brico/Plan-it

MDF is de afkorting voor medium density fireboard. Het bestaat uit onder druk gelijmde houtvezels. MDF spaanplaten kun je zonder veel moeite op maat zagen en bewerken. Deze soort wordt veel gebruikt voor woninginrichting, zoals voor het maken van meubels en woonaccessoires. Je kunt deze spaanplaten ook prima verven of afwerken met fineer. OBS heeft een grovere structuur. OBS is de afkorting voor oriented strand board. OBS spaanplaat wordt veel gebruikt als ondervloer. Bij Brico/Plan-it zijn beide soorten spaanplaat verkrijgbaar. Je kunt ze op vele manieren toepassen. Heb je vragen over onze spaanplaten? Vraag het onze medewerkers in de Brico/Plan-it bouwmarkt, zij geven je graag advies. Je kunt nu ook heel gemakkelijk online om advies vragen en je spaanplaten direct bestellen.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten